Ulft, Netherlands

STOER begint met buurtversterkers in Ulft

Oude IJsselstreek heeft via participatiebedrijf STOER vier inwoners een nieuwe maatschappelijke baan gegeven als buurtversterker. De personen zijn begonnen in de Vogelbuurt in Ulft met een functie waarmee ze zich inzetten voor de leefbaarheid van de wijk.
Tim Rondeel | 18 maart 2022 13:54 | Aangepast op 18 maart 2022 13:54
“Buurtversterkers helpen de wijk nog leefbaarder te maken met bijvoorbeeld werkzaamheden in het groen en kleine klussen in- en rondom huis”, legt de gemeente de rol van de nieuwe functie uit. “De buurtversterkers stropen ook graag de mouwen op om bewoners te helpen als dat nodig is. Dat laatste blijkt hoe dan ook een drijfveer te zijn.” De banen komen voort uit een samenwerking tussen de gemeente, STOER en wooncorporatie Wonion. “Maatschappelijke banen zijn een belangrijke pijler onder het participatiebeleid van de gemeente”, laat de gemeente weten. “Ze zijn in het leven geroepen om inwoners, die inkomensondersteuning ontvangen, extra kansen te bieden op betaald werk.”

De gemeente wil op deze manier een belofte inlossen om iedereen mee te laten doen in de samenleving. “Het menselijke, sociale gevoel moet terugkeren in onze systemen”, aldus wethouder Bert Kuster, die de verantwoordelijkheid over de maatschappelijke banen heeft. “Iedere mens heeft wel iets wat hij graag zou willen doen. En iedereen beschikt over talenten die maatschappelijk van waarde zijn.” Uiteindelijk moeten er nog meer dan veertig maatschappelijke banen bij komen via STOER.

Foto: Gemeente Oude IJsselstreek

Lees meer over:

STOER|

Meest gelezen

Silvolde huilt na noodlottig overlijden negenjarig jongetje

Remco Geurts | Bart Sollman | 24 nov 2023 16:59

Automobilist mee met politie na aanrijding in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 24 nov 2023 10:53

Lees ook

Schirmbeck gestopt, nieuwe leiding voor participatiebedrijf STOER

Interim-bestuurder Hans Schirmbeck is niet langer actief voor participatiebedrijf STOER van Oude IJs...