Ulft, Netherlands

 

Schoolreisje op laatste moment geschrapt

Een enorme domper voor de 1200 leerlingen van het Gerrit Komrij College in Winterswijk: hun schoolreisje naar Walibi is op het laatste moment afgezegd. Vervoerder Betuwe Express heeft genoeg bussen, maar te weinig chauffeurs.
Davie Klein Gunnewiek | 1 juli 2022 16:22 | Aangepast op 1 juli 2022 16:22
Het was eigenlijk een verrassing voor alle leerlingen van de middelbare school in Winterswijk. Twee jaar lang waren er door de coronacrisis geen uitstapjes. “We wilden die periode volgende week feestelijk afsluiten, om vrolijk de vakantieperiode en met goede moed het nieuwe schooljaar in te gaan”, vertelt facilitair directeur Ed de Graaf aan Omroep Gelderland. Al vroeg in het voorjaar maakte de school plannen voor het schoolreisje naar Walibi. Zo’n 1230 leerlingen en docenten zouden volgende week donderdag in 24 bussen naar het pretpark in Biddinghuizen vertrekken. “Maandag kregen we van de busmaatschappij te horen dat het niet door kan gaan.” En dat zorgt voor een ‘rotgevoel’ bij De Graaf. Boos op de vervoerder is hij niet. “Het is teleurstellend, maar we hebben er ook begrip voor. Het zijn lastige tijden voor de vervoerssector. Net als voor de zorg, horeca en ook het onderwijs: overal is een personeelstekort.”

Vervoerder Betuwe Express is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Volgens branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer is het uitzonderlijk dat zo’n grote klus last minute wordt gecanceld. “De branche kent elkaar goed, meestal lukt het bij een tekort aan bussen wel om elkaar te helpen en de planning rond te krijgen. Als dat niet meer lukt, is er echt iets aan de hand.” Koninklijk Nederlands Vervoer schat dat er op dit moment zo’n zes- tot zevenhonderd chauffeurs tekort zijn. Daardoor lopen meer schoolreisjes gevaar. “Tijdens het hoogseizoen in mei en juni is het sowieso drukker met schoolreisjes en bedrijfsuitjes, maar nu worden er vanwege de coronacrisis ook veel uitjes ingehaald”, aldus de woordvoerder. Bovendien zijn met name oudere chauffeurs er tijdens de coronacrisis al dan niet gedwongen mee gestopt.

In het najaar een nieuwe poging
De woordvoerder merkt dat er sinds de coronacrisis meer begrip is bij klanten als hun trip niet door kan gaan. “Vaak lukt het om samen een oplossing te vinden die voor iedereen aanvaardbaar is.” Dat geldt ook voor het Gerrit Komrij College in Winterswijk, zegt Ed de Graaf. “We hebben het in alle rust besproken en ervoor gekozen het reisje te verplaatsen naar het najaar. Het is niet anders.”

Foto: Omroep Gelderland

Lees meer over:

schoolreisje|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25