Ulft, Netherlands

Rondeel keeperstrainer bij De Graafschap

Jordy Rondeel volgt komend seizoen Robert-Jan Zoetmulder op als keeperstrainer bij De Graafschap. De 27-jarige doelman uit Keijenborg gaat daarmee samenwerken met Hidde Jurjus, met wie hij in 2016 nog samenspeelde in het eerste van de Doetinchemse voetbalclub.
Jasper Hazelaar | 13 mei 2022 15:57 | Aangepast op 13 mei 2022 15:57
“Dit is de ambitie die ik heb uitgesproken”, zegt Rondeel over de aanstelling als keeperstrainer bij het eerste van De Graafschap. “Ik heb er ontzettend veel zin in om dat met de nieuwe staf en de selectie in te vullen.” Dat hij nu training moet geven aan Jurjus, met wie hij eerder samenspeelde, ziet hij ook als iets moois. “We hebben als goede collega’s gewerkt en dat zie ik nu weer gebeuren”, zegt de 27-jarige Keijenborger. “We gaan sparren om het maximale uit onszelf te halen.”

Op dit moment is Rondeel hoofd jeugdscouting bij De Graafschap. Die functie wordt volgend seizoen door een ander ingevuld, waarbij er intern wordt gekeken naar een opvolger. Ook is de Keijenborger onderdeel van de selectie van De Treffers. Hij treedt nog in gesprek over zijn toekomst bij de Groesbeekse club. Of hij zijn 27 jaar niet jong is als keeperstrainer? “Leeftijd is voor mij niet leidend”, zegt Rondeel. “Uiteindelijk gaat het om je kwaliteit en wat je kan toevoegen.”

Naar PSV
Zoetmulder, de huidige keeperstrainer, vertrekt na dit seizoen naar de jeugdopleiding van PSV. Hij was in de zomer van 2020 de opvolger van Edwin Susebeek, wiens contract bij De Graafschap na 26 jaar niet werd verlengd. “Robert-Jan heeft in de afgelopen twee seizoenen zijn deskundigheid getoond en een prima relatie met staf en spelers opgebouwd”, aldus Bijvelds. “Wij wensen hem heel veel succes bij PSV.”

Debuut na 150 wedstrijden
De Keijenborgse keeper maakte in Doetinchem nooit zijn profdebuut. Rondeel maakte vorig seizoen bij TOP Oss, na meer dan 150 wedstrijden op de bank te hebben gezeten, wel zijn eerste minuten in het profvoetbal. Voor TOP Oss kwam hij tegen Jong PSV als invaller in het veld nadat Bo Geens een rode kaart kreeg. "Dat was een hoogtepunt dat ik bereikt hebt", zegt Rondeel. "Ook dat wil ik meegeven. Je moet elke keer het maximale uit jezelf halen en dan krijg je vanzelf de beloning."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: De Graafschap media

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...