Ulft, Netherlands

Oud-spelers De Graafschap halen herinneringen op

In het teken van Wereld Alzheimer Dag organiseert Stichting De Graafschap Verbindt samen met oud-spelers ontmoetingen op verschillende locaties in de Achterhoek. De momenten komen voort uit het project 'Veur Altied', waarbij de Superboeren diverse activiteiten organiseren voor 55-plussers.
Nick Hermsen | 21 september 2022 14:24 | Aangepast op 21 september 2022 14:24
“Je brengt het naar de mensen toe”, aldus Michael Ogubai, manager MVO van de Doetinchemse voetbalclub, die de momenten samen met Alzheimer Stichting Oost Gelderland organiseert. “We nemen materialen uit het verleden mee, oud-spelers zijn er bij betrokken en wat wij eigenlijk met elkaar doen is herinneringen ophalen.” Met een bezoek aan woonzorgcentrum De Oevelgunne in Gendringen trapten de Superboeren de tour af. “We hebben een quiz gemaakt zodat de mensen een beetje opgang komen”, legt Hein Schreur, een van de oud-spelers die aanwezig was, uit. “En dan gaan wij vertellen wie we zijn en gaan we met de mensen kijken naar foto’s en we hebben shirts bij ons.”

Het bezoek van de voormalig Superboeren viel bij de aanwezige supporters in goede aard. “Je ziet de enthousiaste reacties”, aldus Ogubai. “Je ziet veel mensen lachen met elkaar en weer gesprekken hebben, dus een stukje sociale contacten. Dat is gewoon fantastisch om te zien.” Een van de enthousiaste deelnemers was Hennie Pastors. “We hebben gezellig gekletst en mooi met de prijzen op de foto, een prettige middag”, laat Pastors weten. “Ik heb veertig jaar een seizoenskaart gehad, Ik ben een echte superboer wat dat betreft.”

‘Voor herhaling vatbaar’
Volgens de manager MVO is het belangrijk dat De Graafschap op deze manier zichtbaar is: “Als club wil je verbonden zijn met de samenleving maar ook dat je iemand een moment van plezier kan geven door iets kleins te doen. Ik hoop dat wij dit veel vaker mogen doen.” Als het aan Pastors ligt komt dat wel goed: Dit zijn toch leuke contacten dus voor herhaling vatbaar.”

‘Omschakeling’
Ondanks de leeftijd en de beperkingen van de deelnemers merkt Schreur dat De Graafschap nog altijd leef. “De Graafschap is natuurlijk verankerd in de Achterhoek”, aldus de oud-speler. “Vroeger kwamen er natuurlijk heel veel spelers uit de Achterhoek.” Naast het ophalen van herinneringen had Pastors ook nog een mening over het huidige spel: “Mijn liefde ligt nog steeds bij De Graafschap, maar ze moeten alleen dit jaar nog een omschakeling vinden.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Azora|De Graafschap|Gendringen|

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

Schuur flink beschadigd na brand in buitengebied van Gendringen

In een schuur bij een woning in het buitengebied van Gendringen is donderdagmiddag brand ontstaan. N...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

De Graafschap-supporter ‘Seggel’ leeft voort in nieuw museum bij stadion

De geest van Frank Seggelinck, een prominente supporter, leeft voort in het museum van De Graafschap...

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmidd...