Ulft, Netherlands

Nieuw contract voor Groenloër Rots bij FC Twente

Daan Rots heeft een nieuw contract getekend bij eredivisionist FC Twente. De 21-jarige aanvaller uit Groenlo ligt nu vast tot de zomer van 2025, met een optie voor een extra seizoen.
Redactie REGIO8 | 14 oktober 2022 09:46 | Aangepast op 14 oktober 2022 09:46
“Ik kan alleen maar trots zijn”, laat Rots weten op de site van FC Twente. “Van jongs af aan kom ik bij de club, ik ben opgegroeid in een echte FC Twente-familie. De club heeft vertrouwen in mij en dat wil ik graag terugbetalen. Ik ben de laatste jaren een completere voetballer geworden bij FC Twente en ik heb bewezen dat ik het niveau van de Eredivisie aan kan. Als voetballer wil ik een volgende stap zetten, want ik ben nog lang niet uitgeleerd bij FC Twente.”

Rots begon met voetballen in de jeugd van SV Grol uit Groenlo. In 2012 stapte hij over naar de jeugdopleiding van de Tukkers, waarna hij in 2020 aansloot bij het eerste team. Zijn debuut voor FC Twente maakte Rots in januari 2021 in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Groenloër speelde tot nu toe 52 duels voor FC Twente en scoorde daarin vijf doelpunten.

‘Geweldig voorbeeld’
Technisch directeur Jan Streuer roemt Rots voor zijn inzet en mentaliteit: “Hij is een geweldig voorbeeld voor jonge spelers die iets willen bereiken. Twee jaar geleden kwam Daan bij de selectie. Hij heeft zich als jonge regionale speler prima in de ploeg gespeeld. Het is mooi om te zien dat Daan een volgende stap heeft gezet en dat hij langer voor de club behouden blijft. Daan heeft een geweldige drive. We verwachten dat hij een nog belangrijkere speler voor FC Twente kan gaan worden.”

Foto: FC Twente

Lees meer over:

FC Twente|Daan Rots|

Meest gelezen

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 jul 2024 15:10

Lees ook

FC Twente gaat aan de haal met 'De Graafschap-leus'

De leus 'Veur Altied' die door De Graafschap sinds vijf jaar gebruikt wordt is nu ook opgedoken bij ...

Ulderink weg als assistent-trainer FC Twente

Andries Ulderink vertrekt als assistent-trainer van eredivisionist FC Twente. De 52-jarige Achterhoe...