Ulft, Netherlands

Na grote brand is Arriva met nieuw pand klaar voor de toekomst in Doetinchem

Foto: REGIO8
Bijna drie jaar geleden verwoestte een grote brand het pand, de werkplaats en een gloednieuwe waterstofbus van Arriva in Doetinchem volledig. Een spiksplinternieuw nieuw onderkomen is woensdag geopend en na enkele jaren heeft de vervoerder nu weer het kantoorpand en de werkplaats samen op een locatie.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 23 mei 2024 16:48 | Aangepast op 23 mei 2024 16:48
“Deze locatie beviel ons altijd heel erg” schetst regiodirecteur Jieskje Hollander. “Het is dan natuurlijk ook een ramp als zo’n plek afbrandt." Het kantoorpersoneel van Arriva kon tijdelijk terecht in een oud pand dichtbij de afgebrande locatie. “Dat was een heel oud pand en daar wilden we zeker niet blijven op lange termijn, eigenlijk hadden we maar één wens en dat was terug naar de oude locatie omdat alles vanuit hier soepel liep.”

Het onderhoud aan de bussen werd na de brand tijdelijk vanuit een pand in Varsseveld gedaan. Nu de monteurs weer terug zijn in Doetinchem, kijken ze hun ogen uit in de nieuwe werkplaats. “Een hele veilige werkplek voor de jongens met een flink stuk innovatie”, aldus werkplaatsmanager Jeffrey Russchenkamp. “Het waterstof gedeelte is op een dusdanige veilige manier en op een vooruitstrevende manier dat wij een groot voorbeeld zijn voor andere werkplaatsen.”

‘Heel blij’
De brand had een grote impact op het bedrijf en veel werknemers zagen dan ook de vlammen uit het pand komen. De werksfeer is dan ook flink bevorderd door de nieuwe locatie, laat de werkplaatsmanager weten: “De jongens willen heel graag met het nieuwe materiaal werken. Alles wat nieuw is, dat is fijn. Ik merk wel dat ze er heel blij mee zijn.”

Elektrische bussen
Ook heeft Arriva al voorgesorteerd om in de toekomst mogelijk meer volledig elektrische bussen te gaan rijden. “We hebben al elektrische bussen in dienst en batterij-elektrische bussen hebben een grote toekomst in het ov”, geeft Hollander aan. “Waterstof zal daar aanvullende een plek hebben en behouden.”

Afsluiting
Voor Arriva komt er met de opening een einde aan een moeizaam begin van het hoofdstuk waterstof. “Het is een hele mooie afsluiter van een periode die al met al bijna drie jaar heeft geduurd”, laat de regiodirecteur weten. “We zijn er heel blij mee dat we deze punt kunnen zetten vandaag.”

Lees meer over:

Arriva|Doetinchem|Brand|

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Persoon gewond na bedrijfsongeval in Doetinchem

Een persoon is maandagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Doetinchem. De hulpdiensten r...

Twee woningen volledig verwoest bij brand in Didam

De twee woningen die zaterdagmiddag in brand stonden aan de Smallestraat in Didam zijn volledig verw...

Gevonden bommen worden tot ontploffing gebracht in Wehl

De twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog die gevonden werden op het voormalige Nemaho-terrein in Do...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...

Doelman Bakker tekent in Den Bosch na vertrek bij De Graafschap

De Graafschap-doelman Mees Bakker stapt deze zomer over naar competitiegenoot FC Den Bosch. Het cont...

EOD komt met plan voor onontplofte explosieven in Doetinchem

De bom uit de Tweede Wereldoorlog die vorige week vrijdag op het Nemaho-terrein in Doetinchem is gev...