Ulft, Netherlands

Kringloopwinkel SAM maakt een doorstart in een nieuw pand in Terborg

Goededoelenwinkel SAM verhuist naar een nieuw pand, 140 meter verderop, aan de Silvoldseweg in Terborg. De winkel werd drie weken geleden, op de vorige locatie, volledig verwoest door een grote brand. Op de nieuwe locatie moet SAM nu volledig opnieuw beginnen.
Hidde Vinkenvleugel | 6 oktober 2023 15:25 | Aangepast op 6 oktober 2023 15:25
Voorzitter Mia Verwaaijen kijkt met opgeheven hoofd naar de doorstart: “Het is natuurlijk een flinke uitdaging. We zijn heel blij dat we weer door kunnen gaan, maar tegelijkertijd is het ook zwaar, want we hebben niks meer.” Drie weken geleden, op dinsdag 19 september, brak er in het vorige pand een grote brand uit. Ondanks een uitruk van de brandweer, die daarbij de deur intrapten, lukte het niet om de vlammen te doven voor er grote schade werd aangericht. “Alles is verwoest die dag", zegt Verwaaijen. "We waren heel verdrietig, dit gun je werkelijk niemand. We moeten de hele winkel weer opnieuw organiseren, want we hebben niks meer.”

Na de brand is Verwaaijen met alle vrijwilligers gaan praten over het vervolg van de winkel. Al snel kwam de voorzitter in contact met de eigenaar van het nieuwe pand aan de Silvoldseweg, en binnen korte tijd was de nieuwe locatie vastgelegd. Ondanks het nieuwe uiterlijk van de winkel is het voor Verwaaijen belangrijk om het vertrouwde gevoel van de winkel te behouden: “De bezoekers waren altijd erg gelukkig in het vorige pand. Het zal er anders uitzien omdat het een nieuw gebouw is, maar we gaan dezelfde liefde terugbrengen.”

Nieuwe spullen
Inmiddels verloopt de zoektocht naar nieuwe spullen voor de winkel voorspoedig. Vanuit verschillende hoeken stroomt de hulp binnen. “We hebben momenteel al wat stellingen gekregen, maar alle hulp blijft welkom”, vertelt Verwaaijen. “We krijgen veel aanbod van winkeliers uit Terborg die ons willen helpen met nieuwe spullen, dat voelt erg fijn.” In december verwacht de kringloop hun deuren weer te openen.

Oorzaak onbekend
Over de oorzaak van de verwoestende brand in het oude pand heeft Verwaaijen niets meer gehoord: “We weten dat het waarschijnlijk in de meterkast is begonnen, maar we mochten er niet meer kijken vanwege de asbest. Het schijnt ook dat de directe oorzaak door de hitte niet meer te vinden zal zijn.”

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Lees ook

Flink wat regen boven Achterhoek, maar weerboer ziet ruimte voor zon

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Na grote brand is Arriva met nieuw pand klaar voor de toekomst in Doetinchem

Bijna drie jaar geleden verwoestte een grote brand het pand, de werkplaats en een gloednieuwe waters...

Chalet op vakantiepark in Beek volledig verwoest door grote brand

Een chalet op vakantiepark De Byvanck aan de Melkweg in Beek is vrijdagochtend in de as gelegd door ...

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Dertig waaghalzen hebben zich zaterdag van een metershoge schans naar beneden gestort tijdens de zee...

Oosterlicht in teken van vrijheid te zien boven grensgebied

Het Oosterlicht zal op 5 mei weer ontstoken worden in het teken van vrijheid. In totaal zullen er vi...

Een persoon zwaargewond bij aanrijding in Halle

Twee automobilisten zijn vrijdagochtend hard op elkaar gebotst in het buitengebied van Halle. Een pe...