Ulft, Netherlands

Korte Broekenactie afgetrapt op Vijverberg

In samenwerking met voetbalclub De Graafschap werd vrijdagavond de ‘Kika Korte Broekenactie’ van de elf jarige Pim en Rein uit Doetinchem officieel afgetrapt. Vorig jaar kreeg Rein leukemie en kwam hij opeens niet meer naar school, maar nu het weer beter gaat komt hij samen met zijn vriend in actie voor het goede doel.
Davie Klein Gunnewiek | 4 januari 2022 14:19 | Aangepast op 4 januari 2022 14:19
"We gaan tot aan de kerstvakantie elke dag in onze korte broek naar school”, vertelt Pim. Vorig jaar haalde Pim al ruim 14.000 euro op voor kinderen met kanker toen hij ook een aantal weken lang in zijn korte broek liep, terwijl zijn vriend Rein in het ziekenhuis lag. “Ik wilde iedere dag aan hem denken”, zegt Pim. “Dus ging ik in de kou in mijn korte broek naar school.” Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Rein. “Ik vond de actie van Pim super tof”, zegt Rein. “Ik had daar zelf nooit aan gedacht.” Inmiddels is Rein klaar met de behandelingen en kan hij weer naar school. Hij twijfelde geen moment om dit jaar samen met Pim in actie te komen. De jongens gaan in de week voor kerst met zoveel mogelijk schoolgenootjes in hun korte broek naar school. Om aandacht te vragen en geld op te halen voor al die andere kinderen met kanker.

De Graafschap daagt samen met Pim en Rein alle scholen in de Achterhoek uit om mee te doen aan ‘KiKa Korte Broekenactie’. “We roepen alle kinderen en volwassen op om in de week voor kerst een korte broek te dragen”, zegt manager maatschappelijk verantwoord ondernemen Michael Ogubai. Via www.kikakortebroek.nl kan een school, bedrijf, familie of individu een actiepagina aanmaken. Iedereen die € 100,00 sponsorgeld ophaalt, krijgt van KiKa een speciale KiKa Kerstmuts cadeau. “De school die het meeste geld inzamelt mag naar een wedstrijd van De Graafschap”, aldus Ogubai. Ook het personeel van De Graafschap doet mee aan de actie. “Het was vanavond koud om te doen, maar we stonden een tijdje buiten en zeiden als collega’s tegen elkaar, het valt eigenlijk wel mee” zegt Ogubai.

De wedstrijdshirts werden vrijdagavond in de wedstrijd tegen Helmond Sport eenmalig voorzien van het KiKa Korte Broek logo en werden na afloop geveild voor het goede doel via MatchWornShirt.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|De Vijverberg|KiKa|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt vrijdagmiddag het oefenduel van De Graafschap met Schalke 04 II op stadion...

De Graafschap verliest zicht op directe promotie

De Graafschap heeft vrijdag na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Groningen het zicht op directe p...

De Graafschap zoekt met Yadir in de basis aansluiting in Groningen

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Jong Ajax hoopt de Graafschap zich vrijdag te revancheren in het...