Ulft, Netherlands

Jeugdteam Hercules strijdt om landstitel

Het jeugdteam van tafeltennisvereniging Hercules uit Terborg strijdt op Hemelvaartsdag in Hilversum om de landstitel tegen Smash'70 uit Hattem. De afgelopen twee jaar is er geen finale gespeeld vanwege de coronapandemie, na drie jaar wachten hopen de Achterhoekse tafeltennissers gelijk het eremetaal binnen te slaan.
Charlotte van de Kant | Nick Hermsen | 27 mei 2022 12:59 | Aangepast op 27 mei 2022 12:59
“Dit is ook de laatste keer dat zij kans kunnen maken op het landskampioenschap, omdat ze hierna geen jeugd meer zijn”, vertelt coach Yvette van Aken. “Ik ben apetrots dat ze de finale hebben bereikt, dus we hebben er erg veel zin in.” Ook speler Aron Sanders is blij om in de finale te staan: “Je speelt al zolang met elkaar samen en als je dan nu dit hebt bereikt, dan wil je natuurlijk gaan voor het uiterste en dat ligt nu wel binnen handbereik.” De finale bestaat uit een rechtstreeks duel met concurrent Smash'70 in Hilversum, waar diezelfde dag ook het landskampioenschap bij de senioren gespeeld wordt. Onder begeleiding van fans hopen de tafeltennissers de prijs mee te nemen naar de Achterhoek. “We hebben er alles aan gedaan om heel veel toeschouwers te mobiliseren vanuit ons natuurlijk, we willen veel support”, aldus de coach.

De supporters gaan met een bus mee naar Hilversum om de ploeg aan te moedigen. “Ik verwacht wel spektakel”, vertelt van Aken. “In ieder geval vanuit ons, vanuit de Achterhoek, we zullen laten zien dat we in Hilversum zijn geweest.” Voorlopig is het voor Hercules de laatste keer dat een jeugdteam mee gaat doen om de landstitel. “De jeugdleden zijn gewoon verminderd en het is jammer dat dit niveau niet in stand gehouden kan worden”, geeft Sanders aan. Van Aken laat weten dat ze bezig zijn met ledenwerving: “We zijn allerlei programma’s aan het opzetten en zo willen we kijken of we toch aankomend seizoen al een aantal spelers laag bij een team in de competitie kunnen zetten om op die manier weer te kunnen groeien.”

Kansen voor de titel
Volgens coach van Aken zijn de kansen gelijk donderdag. De spelers zijn er in ieder geval klaar voor om de strijd aan te gaan. “Even afwachten hoe we die dag zelf gaan ervaren. Ik denk dat als we daar aankomen met de supporters erbij dat ik redelijk zenuwachtig ga zijn”, vertelt Daan Sanders.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

tafeltennis|

Meest gelezen

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Jasper Hazelaar | 3 aug 2022 09:18

Auto te water in Doetinchem

Tim Rondeel | 5 aug 2022 09:33

Helikopters vliegen laag boven de Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 aug 2022 20:37