Ulft, Netherlands

Inwoners in beroep tegen plan De Bongerd

Enkele inwoners van Doetinchem gaan woensdag in beroep bij de Raad van State in Den Haag tegen de nieuwe plannen voor winkelcentrum De Bongerd. Ze vrezen voor verkeersoverlast en zijn tegenstander van de bouw van een nieuwe toren.
Davie Klein Gunnewiek | 11 maart 2022 09:55 | Aangepast op 11 maart 2022 09:55
Al sinds 2012 wordt er gesproken over nieuwe ontwikkelingen voor winkelcentrum De Bongerd. In 2019 is de gemeente samen met een projectontwikkelaar tot een nieuw plan gekomen, waarbij het winkelcentrum wordt gemoderniseerd. Zo komt er een nieuwe supermarkt met daarbovenop een sporthal met ruimte voor wijkactiviteiten. Ook worden er luifels aangebracht om de huidige winkels op De Bongerd een mooier aanzicht te geven. Verder wordt er een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd en wordt er een herkenningspunt gebouwd van maximaal twintig meter hoog. De gemeenteraad van Doetinchem stemde vorig jaar april in met de nieuwe plannen voor De Bongerd.

Enkele inwoners zijn het niet eens met deze plannen. Zij vrezen onder meer voor verkeersoverlast. De gemeenteraad heeft volgens hen geen rekening gehouden met de toename van verkeer op de Fruitweg, waar de nieuwe parkeergarage aan komt te liggen. Daarnaast zijn ze bang dat in de toekomst bezoekers in de omliggende woonwijk zullen gaan parkeren, waardoor er overlast voor de bewoners ontstaat. Ook zien ze de komst van de nieuwe toren niet zitten, omdat deze het karakter van de wijk zou aantasten. De Raad van State hoort woensdag de bezwaren aan en doet over enkele weken uitspraak.

Foto: Gemeente Doetinchem

Lees meer over:

De Bongerd|

Meest gelezen

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26

Lees ook

Groen licht voor nieuwbouw De Bongerd

De Raad van State heeft bezwaren die omwonenden hebben geuit over de nieuwe plannen voor winkelcentr...