Ulft, Netherlands

Dorpsstraat bij Laag-Keppel wordt afgesloten

De Dorpsstraat in Laag-Keppel wordt op korte termijn tijdelijk afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Reden is het verkeersinfarct dat ontstaat omdat de Keppelseweg tussen het stadje en Doetinchem dicht zit vanwege werkzaamheden.
Jasper Hazelaar | 24 augustus 2022 16:21 | Aangepast op 24 augustus 2022 16:21
“Uit berichten vanuit de buurt en van de politie weten wij dat het ruim drukker is dan gebruikelijk op deze weg”, laat een woordvoerder van de gemeente Bronckhorst weten. “De vakantietijd is ook (deels) voorbij en er rijden weer meer mensen naar hun werk via de Dorpsstraat. De verwachting is dat er nog meer verkeer via de N814 gaat rijden, ondanks de omleidingsroutes.” Wanneer de afsluiting ingaat is niet bekend. De Gemeente Doetinchem is door de Provincie Gelderland als wegbeheerder gevraagd om de ‘benodigde maatregelen te treffen’. Dit omdat Doetinchem verantwoordelijk is, aangezien de Keppelseweg in deze gemeente ligt.

De Gemeente Doetinchem moet vier verkeersregelaars vinden voordat de weg wordt afgesloten. “Dat is de grootste uitdaging”, meldt een woordvoerder van Doetinchem, die wijst naar de krapte op de arbeidsmarkt. Vorige week werden er bij de afsluiting van de Keppelseweg twee verkeersregelaars aangereden, dat gebeurde afgelopen dinsdag weer. “En ook dat werkt ook niet mee bij het vinden van nieuwe verkeersregelaars", aldus de woordvoerder. "We hebben er vier ingepland voor de afsluiting van de Dorpsstraat.” Door de afsluiting zal er meer verkeer rijden door het buurtschap Eldrik en richting de brug in Hoog-Keppel.

Definitieve afsluiting
De afsluiting die nu wordt ingevoerd is tijdelijk. Voor de toekomst werkt de gemeente Bronckhorst samen met de provincie aan een definitieve afsluiting van de Dorpsstraat met een landbouwsluis. Op de Wehlsedijk wordt eerst geëxperimenteerd met een sluis ten zuiden van de Oude IJssel. Deze wordt vervolgens verplaatst naar de rotonde tussen de Eldrikseweg en de Barlhammerweg. Later wordt er, met behulp van verkeersmetingen en gesprekken met omwonenden, een definitieve plek gekozen voor de landbouwsluis.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Laag-Keppel|

Lees ook

Provincie ziet niks in doortrekken Sliekstraat, twee nieuwe proeven in Laag-Keppel en Hummelo

De Provincie Gelderland komt met twee nieuwe proeven om tot een oplossing te komen voor de verkeerss...

Hummelo blijft hopen op ontbrekende schakel: 'Neem ons serieus'

De landbouwsluizen zijn weg en de Dorpsstraat in Laag-Keppel is, in ieder geval voorlopig, weer open...

Landbouwsluizen als ‘negatief’ ervaren, Doetinchem hoopt dat Bronckhorst luistert

De gemeente Doetinchem hoopt dat Bronckhorst luistert naar de resultaten van het belevingsonderzoek ...

'Geslaagde' proef met landbouwsluizen rond Laag-Keppel, voor zomer besluit

De provincie vindt de proef met de landbouwsluizen rond Laag-Keppel ‘geslaagd’. De resultaten zijn d...

Emotionele insprekers uit Keppel en Eldrik in volgepakt gemeentehuis

Inwoners van Keppel, Eldrik en omstreken zorgden donderdagavond voor een volle bak tijdens de Politi...

Visser wint schaatsmarathon in Winterswijk, De Gier geniet van Achterhoek

De eerste schaatsmarathon op natuurijs die dinsdagavond in Winterswijk plaatsvond is bij de mannen g...