Ulft, Netherlands

Bronckhorst wil nieuwe school op plek zalencentrum Nijhof in Halle

Bronckhorst wil zalencentrum Nijhof aankopen om daar een nieuwe locatie voor de Dorpsschool Halle te realiseren. Na 25 jaar stoppen de eigenaren met het partycentrum in het dorp.
Tim Rondeel | 9 januari 2024 15:08 | Aangepast op 9 januari 2024 15:08
"Dit is heel mooi nieuws voor Halle", aldus wethouder Emmeke Gosselink over de plannen van de gemeente. "Dit is een mooie ontwikkeling waar alle partijen blij mee zijn." Op de plek van zalencentrum Nijhof moet het nieuwe gebouw van de Hallse basisschool komen. De huidige Dorpsschool is aan vernieuwing toe, enkele noodlokalen van het gebouw zijn 'op'. Zalencentrum Nijhof stopt met de bedrijfsvoering en het pand wordt afgebroken. "Na meer dan 25 jaar trotse eigenaren te zijn geweest van partycentrum Nijhof zijn wij blij met deze mooie en nieuwe maatschappelijke ontwikkeling voor Halle", laat de familie Hitpass, de uitbaters van Nijhof weten. Schoolbestuurder Rick Wolsink spreekt van een unieke kans: "Dit besluit is een fantastische start van 2024 voor Dorpsschool Halle."

De leerlingen van de school blijven in het huidige gebouw aan de Dorpsstraat tot de nieuwe plek klaar voor gebruik is. "Zo hoeft er ook geen tijdelijke huisvesting geregeld worden", aldus de wethouder. De kosten voor het plan van de gemeente ligt op ruim 1 miljoen euro. Dat is inclusief het onderzoek naar de haalbaarheid en de strategische aankoop van het partycentrum. Er wordt nog gekeken of de huidige Dorpsschool in Halle gedeeltelijk bewaard kan blijven voor een andere invulling.

Veiligheid
De huidige school staat aan de Dorpsstraat, de doorgaande weg van Zelhem richting Varsseveld dwars door het dorp heen. Op de nieuwe locatie moet de veiligheid voor de leerlingen en ouders verbeterd worden. Ook al staat het pand van Nijhof nu aan dezelfde straat verwacht de gemeente door andere aanrijroutes een veiligere situatie te creëren.

Ligging nieuwe school
De ligging van het zalencentrum is voor de gemeente ook een groot pluspunt. Aan de rand van het dorp en met de nodige voorzieningen om de hoek. Zo ligt in de achtertuin van Nijhof Sportpark De Meisterskamp, thuisbasis van SV Halle. Ook dat de locatie een ruime parkeergelegenheid kent is een groot voordeel.

In oktober stemde de raad al in met de komst van een nieuwbouwlocatie voor de basisschool in Halle. De nieuwe plannen moeten nog door de raad worden vastgesteld. De plannen komen naar verwachting aan het einde van het jaar in de raad.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Basisschool|Halle|Bronckhorst|

Lees ook

Groeiende Bontebrugschool viert honderd jaar Jenaplan

Het Jenaplan onderwijs bestaat maandag precies een eeuw. Honderd jaar geleden werd er in het Duitse ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

‘Explosief’ bij woning in Halle blijkt een pers voor wietolie

Een mogelijke bom heeft dinsdag voor de nodige consternatie gezorgd in het kleine dorp Halle. De Exp...

Bronckhorst sluit deur voor zoekend Doesburg niet op voorhand

De openlijke flirt van de Stadspartij Doesburg om aan te sluiten bij de Achterhoek is ook binnengeko...

Olburgenaar Munneke benoemd als Officier in de Orde van Oranje Nassau

Marten Munneke uit Olburgen heeft zaterdag uit handen van minister Pia Dijkstra een hoge onderscheid...

Bronckhorst wil nieuwe 'kleinere' sporthal in Zelhem

Bronckhorst stapt af van het idee om Sporthal de Pol in Zelhem te verduurzamen en te renoveren en wi...