Ulft, Netherlands

 

Bijvelds wil negatieve spiraal in het verleden laten

De Graafschap treft vrijdagavond met TOP Oss een tegenstander waar Peter Bijvelds acht jaar lang de scepter gezwaaid heeft. Met de eerste van twee winterstops in aantocht vindt de huidige technische manager van de Superboeren dat de neerwaartse spiraal van het begin van de competitie langzaam aan tot het verleden begint te behoren.
Tim Rondeel | 28 oktober 2022 15:52 | Aangepast op 28 oktober 2022 15:52
“Ik merk dat er duidelijk progressie is op allerlei fronten”, aldus Bijvelds. “Sommige dingen moeten ook goed vallen en je merkt duidelijk dat dat nu meer gebeurt dan drie, vier weken terug. We staan wel voor een periode waarin we dat moeten omzetten in resultaten want anders dan kan je maar zo weer in die negatieve spiraal terecht komen.” Ondanks de slechte start van de Superboeren ziet de technisch eindverantwoordelijke genoeg aanknopingspunten. “Er zitten wel nuances in, want het was niet allemaal slecht, maar uiteindelijk hebben we gewoon duidelijk te weinig punten gehaald”, vindt Bijvelds. “Ik ben bijna zes maanden binnen deze club en tot nu toe vind ik de club fantastisch op alle fronten. Alleen ik wil wel succesvoller zijn en dus ook dat De Graafschap succesvoller is, en ik vind, onverminderd, dat de mogelijkheden daarvoor aanwezig zijn."

In de tweede keer tijdens zijn korte dienstverband in Doetinchem treft Bijvelds zijn voormalig werkgever. Afgelopen april namens de Noord-Brabanders de drie punten mee naar Oss door een 1-2 overwinning op De Vijverberg. De wedstrijd heeft een speciaal randje voor de manager, ook al volgt hij TOP Oss niet meer op de voet: “Ik volg ze dit seizoen zoals ik de andere tegenstanders volg, dus ik weet er niet alles van. Ik denk dat ze stug zullen spelen, daar is hun spel op gebaseerd. Ik ken natuurlijk de mensen daar ook. Het zou een spelletje zijn waar ze het De Graafschap zo moeilijk mogen mee willen maken en het is aan ons de uitdaging om daar omheen te spelen.”

'Geen directe aanleiding voor versterking'
Met een bijzonder einde van de eerste seizoenshelft op komst door een dubbele winterstop vanwege het WK in Qatar, kijkt de technisch verantwoordelijke vooruit naar de transferwindow: “En dan denk je ook aan de mogelijkheid om spelers die hier niet of weinig tot speelminuten komen te verhuren, of dan wel op een manier te laten gaan.” In de zomer sprak Bijvelds zich hier ook al over uit, onder andere over de grote van de selectie. “Vanuit daar zou je kunnen kijken of we ons moeten versteken, al zie ik daar op dit moment geen directe aanleiding toe. Dat klinkt misschien vreemd als je een slechte periode achter de rug hebt”, geeft Bijvelds toe. “Maar mijn vertrouwen in de groep en in de mogelijkheden van de groep in combinatie met een steeds beter wordende jeugd, zegt mij dat het op die manier kan en zou moeten.”

Milan Hilderink
Verdediger Milan Hilderink wordt dit jaar door De Graafschap verhuurd aan de bezoekers van vrijdagavond. De Achterhoeker kwam in negen van de twaalf duels in actie. “Ik denk dat zijn ontwikkeling loopt zoals TOP Oss loopt, dan goed en dan weer minder goed. Ik hoop voor hem dat hij goed speelt, maar ik hoop wel dat hij vrijdagavond verliest”, zegt de manager met een glimlach. “En dan mag hij ook nog de beste TOP Oss-speler zijn, maar ik hoop wel dat die met een nederlaag terug naar huis gaat.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Robbemond als interim-trainer terug op De Vijverberg

Reinier Robbemond keert vrijdagavond als interim-hoofdtrainer van Willem II terug op De Vijverberg. ...

Drie De Graafschap-iconen lopen ereronde op De Vijverberg

Met Eric Viscaal, Ali Ibrahim en Edwin Godee lopen drie De Graafschap-helden uit de jaren ’90 vrij...

De Graafschap blijft een topscorer missen

De Graafschap heeft goals nodig om na de winterstop een serieuze gooi te doen naar directe promotie,...

De Graafschap legt Xandro Schenk vast

De Graafschap heeft verdediger Xandro Schenk vastgelegd voor het komende seizoen. De 29-jarige verde...

De Graafschap wil valse start wegpoetsen

De Graafschap hoopt de valse start van de tweede seizoenshelft vrijdagavond om te draaien op bezoek ...

De Graafschap legt jeugdspeler Önal vast

De Graafschap heeft een overkomst met jeugdspeler Başar Önal (17) bereikt over een contract van dr...