Ulft, Netherlands

Bijvelds wil negatieve spiraal in het verleden laten

De Graafschap treft vrijdagavond met TOP Oss een tegenstander waar Peter Bijvelds acht jaar lang de scepter gezwaaid heeft. Met de eerste van twee winterstops in aantocht vindt de huidige technische manager van de Superboeren dat de neerwaartse spiraal van het begin van de competitie langzaam aan tot het verleden begint te behoren.
Tim Rondeel | 28 oktober 2022 15:52 | Aangepast op 28 oktober 2022 15:52
“Ik merk dat er duidelijk progressie is op allerlei fronten”, aldus Bijvelds. “Sommige dingen moeten ook goed vallen en je merkt duidelijk dat dat nu meer gebeurt dan drie, vier weken terug. We staan wel voor een periode waarin we dat moeten omzetten in resultaten want anders dan kan je maar zo weer in die negatieve spiraal terecht komen.” Ondanks de slechte start van de Superboeren ziet de technisch eindverantwoordelijke genoeg aanknopingspunten. “Er zitten wel nuances in, want het was niet allemaal slecht, maar uiteindelijk hebben we gewoon duidelijk te weinig punten gehaald”, vindt Bijvelds. “Ik ben bijna zes maanden binnen deze club en tot nu toe vind ik de club fantastisch op alle fronten. Alleen ik wil wel succesvoller zijn en dus ook dat De Graafschap succesvoller is, en ik vind, onverminderd, dat de mogelijkheden daarvoor aanwezig zijn."

In de tweede keer tijdens zijn korte dienstverband in Doetinchem treft Bijvelds zijn voormalig werkgever. Afgelopen april namens de Noord-Brabanders de drie punten mee naar Oss door een 1-2 overwinning op De Vijverberg. De wedstrijd heeft een speciaal randje voor de manager, ook al volgt hij TOP Oss niet meer op de voet: “Ik volg ze dit seizoen zoals ik de andere tegenstanders volg, dus ik weet er niet alles van. Ik denk dat ze stug zullen spelen, daar is hun spel op gebaseerd. Ik ken natuurlijk de mensen daar ook. Het zou een spelletje zijn waar ze het De Graafschap zo moeilijk mogen mee willen maken en het is aan ons de uitdaging om daar omheen te spelen.”

'Geen directe aanleiding voor versterking'
Met een bijzonder einde van de eerste seizoenshelft op komst door een dubbele winterstop vanwege het WK in Qatar, kijkt de technisch verantwoordelijke vooruit naar de transferwindow: “En dan denk je ook aan de mogelijkheid om spelers die hier niet of weinig tot speelminuten komen te verhuren, of dan wel op een manier te laten gaan.” In de zomer sprak Bijvelds zich hier ook al over uit, onder andere over de grote van de selectie. “Vanuit daar zou je kunnen kijken of we ons moeten versteken, al zie ik daar op dit moment geen directe aanleiding toe. Dat klinkt misschien vreemd als je een slechte periode achter de rug hebt”, geeft Bijvelds toe. “Maar mijn vertrouwen in de groep en in de mogelijkheden van de groep in combinatie met een steeds beter wordende jeugd, zegt mij dat het op die manier kan en zou moeten.”

Milan Hilderink
Verdediger Milan Hilderink wordt dit jaar door De Graafschap verhuurd aan de bezoekers van vrijdagavond. De Achterhoeker kwam in negen van de twaalf duels in actie. “Ik denk dat zijn ontwikkeling loopt zoals TOP Oss loopt, dan goed en dan weer minder goed. Ik hoop voor hem dat hij goed speelt, maar ik hoop wel dat hij vrijdagavond verliest”, zegt de manager met een glimlach. “En dan mag hij ook nog de beste TOP Oss-speler zijn, maar ik hoop wel dat die met een nederlaag terug naar huis gaat.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

De Graafschap wil zich tegen MVV warmspelen voor nacompetitie

De Graafschap ontvangt vrijdagavond op een goed gevulde Vijverberg de nummer negen van de competitie...

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...