Ulft, Netherlands

 

Koninklijk bezoek voor Achterhoekse boot

Teamleden van de Achterhoekse HAN Solarboat zijn deze week afgereisd naar Monaco om mee te doen aan de internationale Solar & Energy Boat Challenge. Donderdag kreeg het team bezoek van Prins Albert van Monaco en overhandigden ze hem een echt Achterhoeks cadeau.
Tim Rondeel | 8 juli 2022 11:18 | Aangepast op 8 juli 2022 11:18
"Hij kwam vandaag hier langs en zag onze klompen en dacht: 'die wil ook wel eens even proberen'", aldus teamlid Harm Ruigrok uit Etten over de ontmoeting. "Hij heeft een paar klompen aangetrokken en na die tijd mocht hij ze houden." Op de klompen is naast de teamkleuren en het logo ook een grote Achterhoekse vlag gedrukt. Naast het ontvangen van zijn cadeau nam de Koninklijke Hoogheid ruim de tijd voor de Achterhoekse boot. "Hij vond het een erg mooie boot en is ook zeer geïnteresseerd in de duurzame scheepvaart", laat Ruigrok weten. "Hij loopt hier vol interesse rond en vraagt dingen over de boten aan studenten."

De Solarboat is een samenwerking is tussen Qconcepts uit Doetinchem en studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Het team komt dit weekend op meerdere onderdelen uit tijdens de wedstrijd in de dwergstaat. Vorig jaar behaalde het team een derde plaats met de in Doetinchem ontworpen raceboot. Dit jaar hopen ze dat minimaal te evenaren, maar het liefst overtreffen ze het. "We hebben erg goeie concurrentie maar een podiumplek hopen wij minimaal wel te kunnen halen", aldus Ruigrok.

Foto: HAN Solarboat

Lees meer over:

HAN Solarboat|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36