"Voor de bewoners van Aalten en Oost Gelre is dit natuurlijk fantastisch nieuws, maar voor de andere gebieden in deze regio biedt het eveneens een mooi perspectief", zo laat Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf weten. "We kijken ernaar uit om samen met de gemeenten en ambassadeurs de campagne in gang te zetten." Wanneer de helft van de adressen in het buitengebied van de twee gemeenten zich tijdens de campagne aanmeldt, start CIF in januari 2018 met de bouw van het glasvezelnetwerk. Eerder liep er al een vraagbundeling in
Winterswijk en Berkelland.
"Nog dit jaar stelt CIF circa 100 miljoen euro beschikbaar om 32.000 plattelandsadressen toegang te bieden tot snel internet", zo laat glasvezelbedrijf CIF weten. "De adressen zijn verdeeld over acht regio’s waar in de komende maanden glasvezelcampagnes starten, waaronder de Achterhoekse gemeenten samen met Lochem, Zutphen en Doesburg. Hiervoor zijn vorig jaar convenanten gesloten tussen CIF en de elf gemeenten. De verwachting is dat alle 25.000 adressen in deze elf gemeenten eind 2019 toegang krijgen tot het glasvezelnetwerk."
Vanaf september duidelijkheid voor andere gemeentenCIF verwacht niet eerder dan september duidelijkheid te kunnen geven over de planning voor de rest van de Achterhoek. De organisatie wil vanuit het oosten naar het westen het glasvezelnetwerk uitrollen. Door de grote hoeveelheid regio’s waarin CIF actief is, is het plannen echter lastig.
Gemeenten en de
provincie Gelderland gaven eerder aan zich zorgen te maken over de realisatie.
Foto: REGIO8