Ulft, Netherlands

Donnerwetter gaat touren door Europa

Regio8 | 5 oktober 2016 10:26 | Aangepast op 5 oktober 2016 10:26

"Wat in het vat zit verzuurt misschien niet, maar het stinkt wel", verklaart Ostermann de drive van de band, die komend voorjaar dus de grens over gaat. "We werken sinds kort samen met Babe Management", legt toetsenist Matthijs Stronks uit. "Zij verzorgen voor ons de Europese boekingen en in april gaan we waarschijnlijk al samen met Grim Tim in Duitsland touren." Het bluesrock trio uit Brabant heeft al eerder dergelijke trips met Babe Management ondernomen en gaat nu dus samen met Donnerwetter op pad. "Lekker samen in busje", lacht Stronks.

De eerste harten in België heeft Donnerwetter al veroverd. "Het publiek op La Truite Magique vond ons helemaal te gek", aldus Ostermann "Een Belgische journalist vond ons zelfs een soort van classic rock, terwijl we hier in Nederland nog vaak een vreemde eend in de bijt zijn."

Orgasme
Toch is de dadendrang van de vier Achterhoekers niet alleen terug te voeren op de belangstelling van over de grens. Een groot deel van de wens om weer de studio in te gaan, komt voort uit het verblijf in kasteel Baexem. De band verbleef daar een week in residentie ter inspiratie. "Een creatief orgasme!" lacht Ostermann: "Een explosie die ons zo veel zelfvertrouwen gaf dat we zo raps als het kan de studio in gaan."

Een deel van de nieuwe nummers speelt Donnerwetter op vrijdag 14 oktober in de DRU in Ulft. Het is de enige show die de band dit najaar in de Achterhoek geeft. "We gaan daar door waar we met Huntenpop gebleven zijn!" Naast de nieuwe nummers speelt Donnerwetter in de DRU ook materiaal van het album 'Pavlov Beauty Saloon', dat op 14 mei van dit jaar in Luxor is gepresenteerd. De plaat is nog geen vijf maanden oud, desondanks denkt de band dus al aan een opvolger: "Als je in de flow zit, dan laat je je gewoon niet ophouden", besluit Ostermann.

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap verliest in eigen huis van beter Cambuur

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Cambuur, de ploeg van oud-coach H...

Minimaal zestig woningen op voormalig voetbalvelden Lengel

Altijd al op een voormalig voetbalveld willen wonen? Het kan over een tijdje in Lengel. Nu voetbalcl...

Showdown-sporters uit Wehl zoeken nieuwe scheidsrechters

Showdown-vereniging BonBini uit Wehl is de enige club in de Achterhoek waar mensen met een visuele b...

Legendarisch kerstverhaal komt naar Braamt: "Het is nog steeds actueel"

Kerstmis staat weer voor de deur. Daarom vindt Geert Prein, eigenaar van het Land van Jan Klaassen, ...

Ruim 550 nieuwe woningen in Varsseveld, wijk moet aandoen als park

In de nieuwbouwwijk de Tuit in Varsseveld worden er de komende jaren 566 nieuwe woningen gebouwd. On...

Uitslaande brand in schuur bij woning in Zelhem

In een schuur achter een woning van een ouder echtpaar aan de Keijenborgseweg in Zelhem is vrijdagoc...