Ulft, Netherlands

De Graafschap wil weer geschiedenis schrijven tegen Ajax

De Graafschap treft donderdagavond de huidig landskampioen Ajax op een uitverkochte Vijverberg in de kwartfinale van de beker. De Superboeren willen stunten en voor het eerst in de 69-jarige geschiedenis van de club de halve finale behalen.
Tim Rondeel | 1 maart 2023 15:58 | Aangepast op 1 maart 2023 15:58
“Het is wel dat je op en top moet zijn”, schets assistent-trainer Richard Roelofsen. “De jongens moeten fris zijn en moeten pijn gaan lijden, dat is zeker. Het plan dat we hebben moeten we echt perfect uitvoeren en zorgen dat we de 12.000 mensen achter ons krijgen.” Over het plan wil de vervanger van Adrie Poldervaart niet te veel kwijt. “Je moet gewoon een hele goede dag hebben en dan heb je wat geluk nodig”, aldus doelman Hidde Jurjus. “Dat kan een bal binnenkant paal eruit of een afgekeurde goal zijn en heel realistisch de wedstrijd in gaan.”

De Doetinchemmers kunnen kracht halen uit de stunt van amateurclub Spakenburg, die dinsdag eredivisionist FC Utrecht uit de beker kegelden. Een belangrijke factor op de volledig uitverkochte Vijverberg is donderdagavond de steun van de fanatieke supporters. “We hebben natuurlijk een hondstrouw publiek,” laat Roelofsen weten. “Ook dit seizoen zitten er gewoon altijd zeven tot achtduizend mensen. Nu zit het vol en op een kolkende Vijverberg, daar kunnen altijd hele leuke dingen gebeuren.”

8 mei 2016
Bij het affiche De Graafschap - Ajax gaan bij veel mensen de gedachten terug naar 8 mei 2016. Toen hielden de Superboeren door een goal van Bryan Smeets de Amsterdammers van de landstitel , met doelman Jurjus tussen de palen. “Dat was een mooie dag toen”, aldus de keeper. “Maar dit is heel wat anders, alleen als je morgen wel kan stunten dan heb je hetzelfde en daar gaan we voor.”

Zwaar
De Superboeren treden morgen met de sterkste elf aan en er gaat dan ook niemand gespaard worden met het oog op de competitie. “Ze mogen geen rust hebben en het gaat zwaar worden”, blikt Roelofsen vooruit.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Ajax|KNVB Beker|De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap verliest in eigen huis van beter Cambuur

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Cambuur, de ploeg van oud-coach H...

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel m...

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter...

De Graafschap speelt op koude Vijverberg gelijk tegen FC Dordrecht

Op een koude Vijverberg is De Graafschap maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel te...

Moeizame overwinning voor De Graafschap in Oss

De Graafschap heeft vrijdag een zwaar bevochten 0-1 overwinning behaald op bezoek bij TOP Oss. In ee...

De Graafschap met Haen en Van Gilst tegen TOP Oss

Op het kunstgrasveld op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem werkten de mannen van Jan Vreman donde...