Ulft, Netherlands

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

Foto: REGIO8
De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de mindere vorm van de laatste weken van zich af te spelen. De intentie van de Doetinchemmers is om dat te doen met het zo gewenste ‘D'ranvoetbal’, want het gemor over het spel neemt toe onder supporters.
Tim Rondeel | 11 april 2024 16:21 | Aangepast op 11 april 2024 16:21
“We willen ze graag entertainen en ze aanvallend voetbal laten zien”, geeft aanvoerder Jeffry Fortes toe. “Maar je hebt ook met de tegenstander te maken die je niet kan onderschatten en zij doen het goed. Je gaat uit van eigen kracht, maar mocht dat niet lukken, dan maar met lange ballen en vechtvoetbal. Ook vanuit daar kan je kansen creëren." Tegenstander Telstar is na het ontslag van trainer Mike Snoei op stoom geraakt en doet zowaar mee om de titel in de vierde periode. “Als je ziet waar ze een half jaar geleden stonden, en waar ze nu staan, blijkt wel dat ze goed bezig zijn. Het gaat dus een hele taaie worden”, blikt trainer Jan Vreman vooruit. “Ik denk dat de afstemming onderling bij hun gewoon een stuk beter is, zowel in verdedigen als in aanvallen.”

De Graafschap verkeert juist in slechte vorm, drie van de laatste vier duels gingen verloren en ook het voetbal viel tegen. Vreman hoopt dat zijn ploeg de goede vorm hervindt richting de play-offs. “Je refereert al dat het op en neer gaat bij ons en volgens mij moeten wij heel expliciet daar aan werken", beaamt de trainer. "We moeten gewoon zorgen dat we in de wedstrijden meer controle hebben en dat het spel beter en makkelijker wordt, want dat heb je nodig in de nacompetitie.”

Teamgevoel
Volgens Fortes moet er ook een heel hecht team worden gecreëerd en is iedereen binnen de selectie daar belangrijk in. De aanvoerder is ook nadrukkelijk bezig met het teamgevoel. “Ik kan uit ervaring spreken dat de best voetballende ploeg in de nacompetitie niet gaat winnen”, schetst de rechtsback de promotiedroom. “Het is meestal zo dat de beste ploeg qua team- en vechtersmentaliteit gaat winnen.”

Volgend seizoen nog hoofdtrainer?
Vreman is nog altijd in afwachting van een gesprek met technisch manager Peter Bijvelds over zijn eigen toekomst als hoofdtrainer bij De Graafschap. “We hebben een afspraak gemaakt en dat gaat gebeuren binnenkort”, geeft Vreman aan, die laat weten dat het gesprek nog voor de start van de nacompetitie plaatsvindt. “We gaan zien wel wat voor gesprek het wordt.”

Schoppema weer basis
Linksback Alexander Büttner werd na het verloren duel met FC Dordrecht ziek en is er tegen Telstar niet bij, Levi Schoppema is zijn vervanger. In de laatste weken van het seizoen wil Vreman zo min mogelijk aanpassen aan zijn basiselftal. “Je ziet mij niet snel gelijk wisselen”, aldus de oefenmeester. “Je wisselt wel in wedstrijden. En als iemand heel lang slecht is, dan wordt er wel een keer gewisseld natuurlijk."

Opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, Schoppema; Brittijn, Warmerdam, Mahi; Colyn, Seuntjens, Önal.

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Het Wapen van Ulft is omgetoverd tot Britse pub

Bart Sollman | 17 jun 2024 13:59

Lees ook

De Graafschap trapt af tegen Volendam, eerste ontmoeting met Vitesse eind september

De Graafschap begint het nieuwe seizoen op zondag 11 augustus met een thuiswedstrijd tegen degradant...

De Graafschap heeft vier prioriteiten voor transferzomer, Bijvelds spreekt met Duitsers

De Graafschap heeft voor de zomerse transferperiode vier posities als prioriteit ingevuld. In Doetin...

De Graafschap verhuurt Raterink aan Duitse landskampioen

De Graafschap verhuurt aankomend seizoen Othniël Raterink aan de kersverse Duitse landskampioen Baye...

Ralf Seuntjens blijft nog een jaar bij De Graafschap

De Graafschap en aanvaller Ralf Seuntjens verlengen de samenwerking met één jaar. De 35-jarige aanva...

De Graafschap legt verdediger Hardeman langer vast

De Graafschap-verdediger Joran Hardeman heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2026. De Doeti...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...