Ulft, Netherlands

Zieke kinderen genieten van ontmoeting met De Graafschap-spelers

Bijna zestig kinderen waren dinsdag te gast bij De Graafschap op stadion De Vijverberg in Doetinchem. Het Slingeland Ziekenhuis had een aantal jonge patiënten uitgenodigd voor de dag, met als hoogtepunt een ontmoeting met de spelers.
Nick Hermsen | Hidde Vinkenvleugel | 15 november 2023 13:11 | Aangepast op 15 november 2023 13:11
“De kinderen zijn eerst even wat zenuwachtig, maar alles gaat heel laagdrempelig”, vertelt Veronie Gebbinck van het Slingeland Ziekenhuis, als organisator betroken bij de dag. “Hierdoor zijn ze comfortabel en durven ze alles te vragen, ze stellen ook hele leuke vragen.” Het ging volgens linksback Alexander Büttner alle kanten op: “Of we wel eens rood hebben gekregen, wie ons idool is, met wie we een dagje zouden willen ruilen, dat soort vragen werden er gesteld”, somt Büttner op. “Je kunt zien dat de kinderen allemaal hun best hebben gedaan. Als je ook ziet hoe blij ze zijn dat wij hier zijn, dat geeft veel voldoening.”

De jonge astmapatiënt Jidde bracht zijn broertje Mitz mee naar De Vijverberg. De jonge broers genoten met volle teugen. “Ik ben vaak bij het Slingeland Ziekenhuis en in de brief stond dat ik een familielid, vriendje of vriendinnetje mee mocht meenemen en dat is mijn broertje geworden.”, vertelt de enthousiaste Jidde. Mitz twijfelde geen moment en ging even enthousiast mee met zijn grote broer: “Ik vind het een hele leuke dag, want ik hou ook heel erg van voetbal. Ik vind het ook heel leuk en fijn dat Jidde mij als broertje heeft uitgekozen dat ik mee mag.”

Twee keer per jaar
Sinds 2020 organiseren het Slingeland en De Graafschap in ieder geval twee keer per jaar samen een activiteit, zo was een deel van de selectie een aantal maanden geleden nog in het ziekenhuis op bezoek. “Dit soort dagen zijn heel erg belangrijk voor kinderen die normaal gesproken moeilijk naar het stadion kunnen komen vanwege hun aandoening”, benadrukt Gebbinck. “Alle kinderen zijn gekomen die uitgenodigd zijn, dus dat laat wel zien hoe belangrijk de kinderen en ouders dit vinden.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Verhalen verzetsstrijders vertelt vanuit cellen De Kruisberg

Op 2 maart 1945 werden 46 mannen 's ochtends vroeg uit gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gehaald...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Tranen bij afscheid Van Dijk als burgemeester Oude IJsselstreek

Met een kleine traan heeft Otwin van Dijk donderdagavond na acht jaar voor het laatste als burgemees...

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...