Ulft, Netherlands

Weer geen 25e editie Montferland Run

De organisatie heeft een streep gezet door de Montferland Run van dit jaar. Het wegvallen van vrijwilligers en organisatoren is reden dat de hardloopwedstrijd voor het derde jaar op rij niet kan worden georganiseerd.
Jasper Hazelaar | 20 juli 2022 16:27 | Aangepast op 20 juli 2022 16:27
“Met het wegvallen van een aantal belangrijke sleutelfiguren in de organisatie, is het voorbereidingstraject van normaliter ruim acht maanden met ruim tweeduizend vrijwilligersuren momenteel niet meer te realiseren”, meldt de organisatie in een persbericht. Dit jaar zou de 25e editie van de wedstrijd plaatsvinden, die eerder in 2020 en 2021 werd afgeblazen. In februari stemde het college van Montferland nog in met het voorzetten van de jaarlijkse subsidie van 25.000 euro.

In het najaar volgt overleg over hoe de hardloopwedstrijd richting de toekomst vorm wordt gegeven. Daarbij moet er een nieuwe organisatiestructuur worden opgetuigd om de Montferland Run te waarborgen. “De organisatie hoopt in 2023 de duizenden deelnemers, het publiek, de vrijwilligers en sponsors tijdens de 25e editie te mogen verwelkomen in het prachtige Montferland”, aldus de organisatie.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Montferland Run|

Lees ook

Wereldkampioene en Nederlandse toppers bij terugkeer Montferland Run

De Montferland Run heeft het deelnemersveld voor de komende 25e editie van de hardloopwedstrijd beke...

Montferland Run krijgt 25e editie dankzij geld van gemeente

De 25e editie van de Montferland Run in en rond ’s-Heerenberg vindt in december alsnog plaats. Drie ...

Montferland Run gered door subsidie

Het college van Montferland heeft ingestemd met het voortzetten van de jaarlijkse subsidie voor de M...