Ulft, Netherlands

Volleybalster Schoot inspireert leerlingen

Volleybalinternational Myrthe Schoot uit Winterswijk was woensdagochtend eregast bij basisschool De Pannevogel in Steenderen. Een groep van ongeveer honderd enthousiaste leerlingen kreeg les van de libero van het Nederlands team om de kinderen enthousiast te maken over het aankomende WK in eigen land.
Jasper Hazelaar | 15 april 2022 12:17 | Aangepast op 15 april 2022 12:17
“Het is superleuk om iets terug te kunnen doen”, vindt de 33-jarige Schoot, die de leerlingen na een stevige warming-up verschillende oefeningen liet doen met de bal. “Ik weet nog dat ik toen ik vijftien was volleybaltraining kreeg van Sanne Keizer (beachvolleybalster uit Doetinchem red.). Dat maakt gewoon superveel indruk. Ik hoop dat ik de kids een beetje heb kunnen inspireren.” Guus, die na afloop vol trots om een handtekening vroeg, was onder de indruk: “Ik zit zelf op volleybal, dus ik had echt gehoopt dat we dit ooit zouden doen. We hebben bovenhands en onderhands gespeeld. Ik denk dat we ook nog gaan oefenen met opslaan.”

Doel van het bezoek aan Steenderen en de clinic, geïnitieerd door volleybalbond Nevobo, is enthousiasme creëren rond het aankomende WK. “We proberen het te laten leven, ook onder de kinderen”, verklaart Schoot. “Voor het WK hoop ik dat ze straks allemaal enthousiast in de hal zitten en zelf ook gaan volleyballen, dat zou supermooi zijn.” Die beleving is bij de meeste deelnemers woensdag wel aanwezig. “Ik ga het sowieso op televisie kijken”, zegt Guus over het toernooi. “Ik denk dat Nederland ook wel kans maakt, want Myrthe is best wel goed.”

Verblijfplekken in de Achterhoek
De Nederlandse speelsteden tijdens het WK, dat samen met Polen wordt georganiseerd, zijn Apeldoorn, Arnhem en Rotterdam. De Achterhoek is tijdens het toernooi de thuisbasis van meerdere teams, waaronder de toplanden Servië en Turkije. Tijdens het toernooi is de Topsporthal in Doetinchem de trainingsfaciliteit voor meerdere teams. Het evenement wordt door Achterhoekse gemeenten aangegrepen als katalysator voor het driejarige ‘Achterhoeks Volleybalmasterplan’.

WK voor Oranje
Het WK start voor Oranje op vrijdagavond 23 september met een wedstrijd tegen Kenia in het Gelredome in Arnhem. Na het mislopen van de Olympische Spelen in 2020, hoopt Schoot met haar teamgenoten voor een medaille te gaan. Wel ziet de Winterswijkse veel concurrentie. “Je hebt natuurlijk heel veel goede volleyballanden op de wereld”, zegt Schoot, die onder meer wijst naar Brazilië, China en Amerika. “Het zou wel echt fantastisch zijn om in eigen land op een WK een medaille te winnen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees ook

Dit doet de grensregio om lerarentekort tegen te gaan

Er wordt van alles gedaan om het lerarentekort in de grensregio tegen te gaan. Vooral de Duitse gren...

Honderd-jarige Wilhelminaschool wordt opgefleurd voor de sloop

Het was een bijzondere lesdag voor de ongeveer 200 leerlingen van de Doetinchemse Wilhelminaschool. ...

Gezamenlijke aanpak ondermijning werpt vruchten af

De Achterhoekse gemeenten hebben afgelopen week samen met de andere gemeenten uit Noord- en Oost-Gel...

Doetinchemse wijk Dichteren moet als een van de eerste van het aardgas af

De wijk Dichteren wordt een van de eerste wijken in Doetinchem die voor 2050 van het aardgas af moet...

Middeleeuwse kostuummaker uit Barchem is nu een échte Ridder

Elvire Trijsburg uit Barchem is al jaren omringd door ridders, jonkvrouwen en simpele poepscheppers,...

Zorgen over gezondheid jeugd, Achterhoek 'scoort' op roken en drinken

Jongeren zijn minder positief over hun eigen gezondheid en er is meer sprake van ongezond gedrag, zo...