Ulft, Netherlands

 

Van Gorkom te gast bij AchterhoekSportTV

Regio8 | 3 september 2016 09:15 | Aangepast op 3 september 2016 09:15
BMX’er Jelle van Gorkom en volleybalmanager Theo Hofland kijken die ochtend terug op hun verblijf op de Olympische Spelen in Rio, waar vooral de wereld van Van Gorkom op zijn kop is gezet door de winst van zilver. Hofland was in Rio om het damesvolleybalteam te begeleiden. Zij werden uiteindelijk vierde. Verder zijn enkele talenten van Orion uit Doetinchem te gast, die wellicht kunnen schitteren op de Spelen van 2020 of 2024.

De opnamen van AchterhoekSportTV zijn gekoppeld aan de loting van de Seesing Personeel Achterhoek Cup. Het toernooi vindt voor de vijfde keer plaats en telt drie categorieën: heren, onder 15 en vrouwenvoetbal. Een aantal trainers van deelnemers aan de Achterhoek Cup reageert vervolgens bij AchterhoekSportTV op de loting. Verder blikken de trainers Dennis van Beukering (Silvolde), Bas van London (DZSV) en Jos Heutinck (FC Trias) vooruit op het nieuwe voetbalseizoen.

De Graafschap
In de derde uitzending staat de seizoenstart van De Graafschap centraal. Commercieel directeur Martine Zuil kijkt terug op de bewogen zomermaanden en, waarin de club veelvuldig met de KNVB om tafel zat. Ook de prestaties in de eerste wedstrijden van het seizoen worden besproken met Graafschap-watcher Michiel Fukking en een speler van de eerste divisionist uit Doetinchem.

De drie thema-blokken worden in de week na de opnamen uitgezonden op REGIO8. Op maandag 12 september zendt de streekomroep de loting van de Achterhoek Cup uit. Dinsdag 13 september staat de rol van de Achterhoekers tijdens de Olympische Spelen centraal en op woensdag 14 september is het de beurt aan De Graafschap. REGIO8 is in de hele Achterhoek en Liemers te zien op televisiekanaal 555 bij KPN en bij Ziggo op 36 of 326. Ook zijn de uitzendingen live te volgen of terug te kijken via REGIO8.nl

De samenwerking tussen REGIO8 en de groep vrijwilligers die AchterhoekSportTV is gestart, is in de afgelopen maanden geïntensiveerd. De pilot van het programma die tijdens CityBeach in Doetinchem heeft plaatsgevonden en waar een aantal sporters uit de streek belangeloos aan heeft meegewerkt, heeft voldoende aanknopingspunten opgeleverd om in het nieuwe sportseizoen vier live-uitzendingen te kunnen maken. Mede door de aanvulling van de beroepskrachten van de streekomroep kunnen kwaliteit en continuïteit gewaarborgd worden.

Sport en muziek

De opnamen zijn overigens vrij toegankelijk voor publiek. Belangstellenden kunnen vanaf 10.00 uur terecht in de Popzaal. Op dat moment wordt begonnen met de loting van het vrouwen- en jeugdtoernooi van de Achterhoek Cup. Om 10.25 uur start de opname van de eerste uitzending met Claudia van Gestel en Hans Hissink als presentatoren. De opnamen van AchterhoekSportTV duren tot 12.00 uur.

In de middag vinden er in dezelfde zaal opnamen van Behind The Corner plaats, waar vier Achterhoekse bands live optreden en er wordt gediscussieerd over de financiering van de popmuziek in de Achterhoek. De aanleiding is de commotie die is ontstaan na de subsidie aan De Staat. Discussieleider Erik Hagelstein en Meindert Bussink praten samen met verschillende gasten over dit onderwerp en leggen verband met de popcultuur in de Achterhoek. Behind The Corner begint om 15.00 uur in de Popzaal. Toegangs is vrij.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vreugde bij bewoners na plaatsing landbouwsluis bij Dorpsstraat in Laag-Keppel

Tim Rondeel | Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 mrt 2023 16:38

Vrienden fietsen van Achterhoek naar Antwerpen voor KWF

Serena Speet | Nick Hermsen | 21 mrt 2023 16:06

Lees ook

Trouwen in 1627 is kiezen uit zes vrouwen

Trouwen in 1627 ging er iets anders aan toe dan de meeste bruiloften van nu. Tijdens de Slag om Grol...

Mannen slaan op de vlucht na inbraak in Vorden

Twee mannen hebben vrijdagochtend geprobeerd om in te breken in een woning in Vorden. De mannen werd...

Doetinchem getroffen door reeks autobranden

Vier verschillende voertuigen zijn woensdagavond en nacht in brand gevlogen in Doetinchem. De politi...

De Graafschap boekt derde thuisoverwinning op rij

De Graafschap heeft vrijdagavond de derde thuisoverwinning op rij geboekt. Tegen TOP Oss werd er met...

Ruggenprik light biedt uitkomst bij bevalling

De ruggenprik: sommige vrouwen zweren erbij, anderen slaan hem liever over. Dit omdat je vanaf je na...

Crisisnoodopvang in Doetinchem blijft tot de zomer

De crisisnoodopvang voor ruim tweehonderd vluchtelingen bij het station in Doetinchem blijft tot uit...