Ulft, Netherlands

Van Beukering werkt bij Silvolde aan rentree

Regio8 | 7 december 2016 15:10 | Aangepast op 7 december 2016 15:10

"Mijn kinderen willen graag zien dat ik weer aan het voetballen ben", zo legt Van Beukering zijn reden uit om het leer weer om de voeten te binden en bij Sportclub Silvolde het veld op te stappen. "Ik heb een hele tijd alleen getraind, eigenlijk alleen om zoveel mogelijk kilo's kwijt te raken. Dat ging de goede kant op. Nu wordt het weer tijd voor groepstraining. Ik ben nu een paar weken hier aan het trainen en dat gaat hartstikke goed. Leuke groep ook." Dennis van Beukering, coach van het eerste van Sportclub Silvolde, prijst de inzet van zijn broer. "De gedrevenheid is er altijd. Als er een bal rolt dan gaat hij als de brandweer. En de ervaring die hij heeft waar hij mijn jongens mee beter maakt, dat is gewoon lekker."

De carrière van de ex-prof wordt gekenmerkt door zijn gouden periode als duo met Berry Powel bij De Graafschap, maar ook door zijn langzame sprint tegen Excelsior in zijn debuut voor Feyenoord. De vraag is welke Jhon van Beukering zich laat zien op de velden. Jhon: "Sowieso een spits die wat ouder is geworden, maar voor de goal nog steeds zijn doelpuntjes kan maken." Dennis geeft aan dat die verantwoordelijkheid bij een eventuele coach ligt. "Gebruik je hem als sprinter dan moet je er een dikke streep doorheen halen. Gebruik je hem als target man dan denk ik dat je nog een hele goede spits aan hem hebt. Ik ben er van overtuigd dat hij van toegevoegde waarde kan zijn, zeker bij een Jupiler League club."

Indonesië
Mocht het in Nederland niet lukken om zijn droom uit te laten komen, dan kan Van Beukering eventueel nog beginnen aan een tweede avontuur in Indonesië. De gebroeders hebben dankzij hun Indische afkomst nog altijd contacten aan de andere kant van de wereld. Jhon: "Mijn broer gaat 11 december die kant op, naar Ambon. Daar gaat hij een voetbalschool opstarten. Hij heeft nog een paar dagen dat hij in Jakarta zit. Daar heeft hij dan gesprekken. Maar ik heb zelf gezegd: "Ga eerst maar die gesprekken aan. Zodra ze een ticket sturen ga ik pas die kant op. Want je weet nooit hoe het gaat in dat soort landen."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Auto raakt op zijn kant nabij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 26 sep 2022 14:05

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Brandweer gaat op rokende broodrooster af

Een broodrooster heeft donderdagmiddag voor flinke rookontwikkeling gezorgd in een flatwoning in Doe...

Bestuurder spoorloos na ongeval Wehl

Een automobilist is zaterdagnacht op de Broekhuizerstraat in Wehl rechtdoor over de rotonde gereden ...

Auto vliegt tijdens rijden in brand bij Zeddam

Een auto is vrijdagavond tijdens het rijden in brand gevlogen op de weg nabij Zeddam. De bestuurder ...

Verkeersconflict op een rotonde bij Zeddam

Bij een rotonde in het buitengebied tussen Braamt en Zeddam is donderdagavond een verkeersconflict o...

Landel bij Braamt wil groeien voor toeristen

Landal Stroombroek bij Braamt wil het vakantiepark uitbreiden met in totaal 21 grote woningen, voor ...

Afzuiging in brand bij bedrijfspand in Ulft

Bij een bedrijf in Ulft is donderdagmiddag brand ontstaan in een filterinstallatie. Het personeel wi...