Ulft, Netherlands

Van Beukering werkt bij Silvolde aan rentree

Regio8 | 7 december 2016 15:10 | Aangepast op 7 december 2016 15:10

"Mijn kinderen willen graag zien dat ik weer aan het voetballen ben", zo legt Van Beukering zijn reden uit om het leer weer om de voeten te binden en bij Sportclub Silvolde het veld op te stappen. "Ik heb een hele tijd alleen getraind, eigenlijk alleen om zoveel mogelijk kilo's kwijt te raken. Dat ging de goede kant op. Nu wordt het weer tijd voor groepstraining. Ik ben nu een paar weken hier aan het trainen en dat gaat hartstikke goed. Leuke groep ook." Dennis van Beukering, coach van het eerste van Sportclub Silvolde, prijst de inzet van zijn broer. "De gedrevenheid is er altijd. Als er een bal rolt dan gaat hij als de brandweer. En de ervaring die hij heeft waar hij mijn jongens mee beter maakt, dat is gewoon lekker."

De carrière van de ex-prof wordt gekenmerkt door zijn gouden periode als duo met Berry Powel bij De Graafschap, maar ook door zijn langzame sprint tegen Excelsior in zijn debuut voor Feyenoord. De vraag is welke Jhon van Beukering zich laat zien op de velden. Jhon: "Sowieso een spits die wat ouder is geworden, maar voor de goal nog steeds zijn doelpuntjes kan maken." Dennis geeft aan dat die verantwoordelijkheid bij een eventuele coach ligt. "Gebruik je hem als sprinter dan moet je er een dikke streep doorheen halen. Gebruik je hem als target man dan denk ik dat je nog een hele goede spits aan hem hebt. Ik ben er van overtuigd dat hij van toegevoegde waarde kan zijn, zeker bij een Jupiler League club."

Indonesië
Mocht het in Nederland niet lukken om zijn droom uit te laten komen, dan kan Van Beukering eventueel nog beginnen aan een tweede avontuur in Indonesië. De gebroeders hebben dankzij hun Indische afkomst nog altijd contacten aan de andere kant van de wereld. Jhon: "Mijn broer gaat 11 december die kant op, naar Ambon. Daar gaat hij een voetbalschool opstarten. Hij heeft nog een paar dagen dat hij in Jakarta zit. Daar heeft hij dan gesprekken. Maar ik heb zelf gezegd: "Ga eerst maar die gesprekken aan. Zodra ze een ticket sturen ga ik pas die kant op. Want je weet nooit hoe het gaat in dat soort landen."

Foto: REGIO8

Lees ook

RC Strasbourg is eerste Franse winnaar ooit van Terborg Toernooi

De jeugdvoetballers van RC Strasbourg hebben zondagmiddag de 43e editie van het Terborg Toernooi gew...

Zadel breekt af tijdens fietsen in Doetinchem, man naar ziekenhuis

Een fietser is zondagmiddag in Doetinchem gewond geraakt bij een valpartij. Zijn zadel brak tijdens ...

Honderden zangers nemen met koren binnenstad van Doetinchem over

Een twintigtal koren van binnen en buiten de Achterhoek neemt volgende week zondag de binnenstad van...

Kop-staartbotsing tussen auto's op drukke kruising in Doetinchem

Twee automobilisten zijn zaterdagmiddag op elkaar gebotst bij een drukke kruising in de buurt van he...

Nog altijd zorgen over drinkwater in Achterhoek, kookadvies geldt tot woensdag

Ruim twintigduizend inwoners van de Achterhoek moeten in ieder geval tot woensdagavond hun kraanwate...

19-jarige raakt gewond bij steekincident in Dinxperlo

Een 19-jarige persoon is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een steekincident in...