Ulft, Netherlands

 

Longa'30 wint derby van RKZVC met 0-1 in Zieuwent

Dorpsclub RKZVC uit Zieuwent heeft zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Derby van het Oosten tegen ‘grote broer’ Longa’30. De Lichtenvoordenaren waren op het sfeervolle sportpark De Greune Weide met 0-1 te sterk voor de hekkensluiter in de vierde divisie.
Charlotte van de Kant | Michiel Eberwijn | 16 oktober 2022 10:07 | Aangepast op 16 oktober 2022 10:07
“Wij kozen ervoor om Longa iets te laten komen, dus dat ziet er misschien wat behoudender uit”, vertelt Arjen Nijman, trainer bij RKZVC. “In de tweede helft hebben we geprobeerd om iets meer druk te zetten, dat ging aan het begin ook goed. Longa was het even kwijt, maar daarna hadden we moeite om dat door te trekken. Dus ik denk dat Longa verdiend gewonnen heeft.” Ook volgens speler bij Longa'30 Thom Berendsen was Longa de eerste helft de betere van het spel. “We hadden veel kansen, maar net niet de 0-2 over de streep kunnen trekken. We hadden het de tweede helft ook een stuk lastiger. Uiteindelijk hebben we een mooie wedstrijd op de mat gelegd en terecht gewonnen.”

Of de derby de aankomende jaren nog vaker gespeeld wordt is nog maar de vraag. Vorig seizoen vocht Longa tegen degradatie, terwijl dit jaar RKZVC na vertrek van enkele dragende krachten bezig is aan een lastig seizoen.We zijn nog wat wisselvallig”, vertelt Nijman. “Twee weken geleden lukte het wel, dan spelen we hier een perfecte tweede helft. En een week later lukt het weer niet. Nu zie je weer in fases dat we heel goed aan de bal kunnen zijn en ik ben wel benieuwd waar dit team toe in staat is.” Berendsen geeft aan dat Longa’30 het de afgelopen jaren best wel moeilijk heeft gehad tegen Zieuwent: “Vorig jaar hebben we sowieso een heel moeilijk seizoen gehad, één keer gelijk en één keer verloren. Ik denk dat we dit seizoen wel weer op de betere weg zijn.”

Sfeer op De Greune Weide
Veel supporters kijken uit naar de wedstrijd en kwamen in groten getale naar Zieuwent RKZVC tegen Longa is voor iedere voetbalsupporter gewoon leuk. De entourage er omheen is gewoon prettig”, vertelt supporter van RKZVC Tonnie Krabbenborg. Berendsen hoopt dat de wedstrijd ook volgend jaar weer gespeeld wordt: “Het is een hartstikke mooie wedstrijd altijd, met een hoop volk van Longa en Zieuwent. De sfeer is altijd goed en we gaan zo nog gezellig een biertje drinken. Van mij mag het er ieder jaar er wel inzitten.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Voetbal|Zieuwent|Derby|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Bijvelds wil negatieve spiraal in het verleden laten

De Graafschap treft vrijdagavond met TOP Oss een tegenstander waar Peter Bijvelds acht jaar lang de ...

Lucassen speelt komend seizoen voor NAC

Boyd Lucassen van Go Ahead Eagles speelt komend seizoen voor NAC Breda. De 23-jarige vleugelverdedig...

Racisme in amateurvoetbal: 'Je moet er maar mee leren leven'

Ondanks de anti-discriminatie programma's van de KNVB en de campagne 'Ons voetbal is van iedereen', ...

Worm keert bij PSV terug in Nederland

Siri Worm keert komend seizoen terug op de Nederlandse voetbalvelden. De dertigjarige verdedigster u...

De Jong wordt derde Achterhoeker op een WK Voetbal

PSV-aanvaller Luuk de Jong gaat als enige Achterhoeker met het Nederlands voetbalteam naar het WK in...

Ulderink weg als assistent-trainer FC Twente

Andries Ulderink vertrekt als assistent-trainer van eredivisionist FC Twente. De 52-jarige Achterhoe...