Ulft, Netherlands

 

De Graafschap gaat voor vier op een rij tegen FC Dordrecht

De Graafschap gaat vrijdagavond op jacht naar de vierde overwinning in de eerste divisie op rij. De Superboeren maken nog een kleine kans op het winnen van de derde periode, maar zijn dan afhankelijk van de resultaten op andere velden.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 9 maart 2023 16:51 | Aangepast op 9 maart 2023 16:51
"Daar houden we ons niet mee bezig, je moet gewoon die wedstrijd winnen", laat assistent-trainer Richard Roelofsen weten. "Na negentig minuten zie je wel hoe het staat. Het zou wel een ongelofelijke stunt zijn, maar je hebt andere uitslagen nodig om dat te bereiken." De Graafschap kan vrijdag alleen nog de derde periode winnen als er zelf gewonnen wordt en Almere, NAC en ADO dit niet doen. In Dordrecht treffen de Doetinchemmers de huidige nummer negentien van de competitie, desondanks is er geen sprake van onderschatting. "Dordrecht uit is altijd lastig", aldus verdediger Xandro Schenk. "We zullen volle bak moeten gaan. We willen graag vier keer op een rij winnen, maar makkelijk zou het niet worden."

Volgens Roelofsen is het dan ook zaak om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken: "We zijn goed bezig, afgelopen wedstrijd (Helmond Sport thuis red.) ook gewoon een prima wedstrijd gespeeld en daar moeten we mee doorgaan." Hoewel de tegenstander van vrijdagavond in de laatste vier wedstrijden tegen een nederlaag aan liep, kijkt de trainer vooral naar zijn eigen ploeg: "Ik denk dat het vooral aan ons ligt wat we van die wedstrijd gaan maken."

Schenk in vorm
Iemand die de laatste weken ook in een goede 'flow' zit is Schenk. De verdediger keerde onder leiding van Roelofsen weer terug in de basiself. "Daar ben ik blij mee natuurlijk", geeft Schenk aan. "Ik heb de eerste maanden niet veel gespeeld en dan ben je niet heel gelukkig, gelukkig is dat sinds drie weken anders." De tijd dat de verdediger niet speelde was niet altijd even makkelijk: "Als je maanden wel je best doet maar niet het veld op mag, dat kan heel klote zijn."

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

Play-offs verder weg voor De Graafschap na nederlaag

De Graafschap is vrijdagavond onderuit gegaan op bezoek bij NAC Breda. De formatie van trainer Richa...

Directeur Ostendorp neemt afscheid van De Graafschap

Hans Martijn Ostendorp heeft dinsdagavond afscheid genomen als algemeen directeur van De Graafschap....

Huntelaar maakt indruk bij De Graafschap

De Graafschap zet de deur wijd open voor een eventueel dienstverband van Klaas-Jan Huntelaar als (je...

De Graafschap legt Xandro Schenk vast

De Graafschap heeft verdediger Xandro Schenk vastgelegd voor het komende seizoen. De 29-jarige verde...

De Graafschap wil valse start wegpoetsen

De Graafschap hoopt de valse start van de tweede seizoenshelft vrijdagavond om te draaien op bezoek ...

De Graafschap legt jeugdspeler Önal vast

De Graafschap heeft een overkomst met jeugdspeler Başar Önal (17) bereikt over een contract van dr...