Ulft, Netherlands

Turnsters van Achterhoekse ploeg kwalificeren zich voor Spelen

Naomi Visser en Sanne Wevers van de Top Turnacademie Achterhoek (TTA) hebben zich met de Nederlandse WK-selectie gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs van volgend jaar. Tijdens het WK in Antwerpen eindigde de Nederlandse ploeg als zesde, wat genoeg was voor een startbewijs op de Spelen.
Tim Rondeel | 3 oktober 2023 10:19 | Aangepast op 3 oktober 2023 10:19
De ploeg kwam zondag in actie, maar moest tot maandagavond wachten tot alle landen in actie waren geweest en de einduitslag definitief was. Nederland behaalde een zesde plaats met een nieuw Nederlands record. De turnsters van TTA komen woensdag nog in actie tijdens de teamfinale op het WK. Daarin treft Nederland topfavoriet Amerika, Groot-Brittannië, China, Brazilië, Italië, Frankrijk en Japan.

Voor de TTA, waar Visser en Wevers sinds vorig jaar trainen, is het behalen van het ticket een mooi moment. "Er is nu kans dat er meerdere van onze sporters naar de Spelen gaan", aldus Willemijn van der Borg, bestuurslid van de Achterhoekse Turnacademie. "Dit is een belangrijke stap voor ons als organisatie." Het is nog niet zeker of Visser en Wevers ook deel uitmaken van de definitieve selectie voor de Olympische Spelen. Dit wordt in het voorjaar van 2024 bekend gemaakt.

Oranje en Groen
Afgelopen weekend reisden jonge turnsters van de TTA de sporters achterna om ze in Antwerpen aan te moedigen. "Dat was fantastisch en superinspirerend om te zien, vooral voor de kleine kinderen", aldus Van der Borg. "Ze hebben veel leuke indrukken opgedaan. Ze zien de mensen waarmee ze normaal altijd in de zaal staan nu op het WK." De Achterhoekers waren gekleed in oranje en groen. "Oranje omdat we voor Nederland zijn en het groen voor de Achterhoek", vertelt Van der Borg.

Individuele finales
Visser wist zich individueel ook te plaatsen voor meerdere finales tijdens het WK. Zo komt de turnster van de Achterhoekse ploeg uit tijdens de meerkampfinale, op de burg en op de vloer. Wevers is eerste reserver voor de finale op de balk.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

Zestien woningen extra gesloopt in Varsseveldse wijk Essenkamp

In de wijk Essenkamp in Varsseveld worden zestien meer woningen gesloopt dan verwacht. Woningcorpora...

Brand bij brillenzaak in Varsseveld, politie onderzoekt brandstichting

Bij een brillenzaak in Varsseveld is zaterdagochtend vroeg een brand ontstaan. Het pand raakte flink...

Achterhoekse boeren voeren actie bij Provinciehuis in Arnhem

Tientallen boeren uit de Achterhoek zijn donderdagavond met trekkers naar het Provinciehuis in Arnhe...

Geen gewonden bij aanrijding in Varsseveld

Bij een aanrijding tussen twee automobilisten in Varsseveld zijn dinsdag geen gewonden gevallen. Bei...

Bestuurder van ambulance botst op personenauto in Varsseveld

Een bestuurder van een ambulance heeft woensdagmiddag een aanrijding gehad met een personenauto in V...

Nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek gaat drie locaties in de gemeente beschikbaar stellen als opvanglocatie voor Oekra...