Ulft, Netherlands

Stadsboulevard van Doetinchem krijgt vorm

De stadsboulevard aan de Oude IJssel bij het centrum van Doetinchem krijgt steeds meer vorm. Na een maandenlange afsluiting is de weg langs de binnenstad sinds maandag weer open voor het verkeer, met een blauwwit pad als meest in het oog springende vernieuwing.
Jasper Hazelaar | 16 november 2021 15:12 | Aangepast op 16 november 2021 15:12

“Die grote doorgaande weg is verdwenen”, zegt wethouder Ingrid Lambregts over de aanpassingen aan de C. Missetstraat en de Gaswal. “We hebben nu een mooie, slingerende weg langs de bomen die er al stonden die een 30 kilometer-weg is geworden. De auto wordt te gast, de fietsers en de voetgangers krijgen ruim baan.” De weg langs het stadscentrum was sinds eind augustus afgesloten en ging maandagmiddag rond het middag uur weer open.

Online is er kritiek op het nieuwe blauwwitte pad richting de binnenstad, maar bezoekers aan de dinsdagmarkt bij het stadhuis zijn voornamelijk positief. “Het lijkt wel een beetje op de De Graafschap-kleuren”, zegt Willy Verbeet lachend. “Dat hoort bij de Achterhoek.” Ook Gerrit Jongebloed is enthousiast: “Dat vind ik zo’n mooie compositie. Voor de rest verheug ik me op de beplanting. Je krijgt er zo veel groen bij, dus ik ben alleen maar positief. ”

‘Nog wat kaal’
Met de heropening is de Stadsboulevard nog lang niet compleet, geeft wethouder Lambregts aan: “We gaan er nog een mooie ligweide bij maken. Er komt nog een tribune, er gaat nog heel veel groen en bomen geplaatst worden. Nu is het nog wat kaal, maar ik zie door mijn ogen al hoe we daar volgend jaar met z’n allen dicht bij de rivier gaan verblijven.”

Scheveningen
Inwoners van Doetinchem moeten dus nog even wachten op het eindresultaat, volgend jaar zomer moet het gebied klaar zijn. “Ik hoop echt dat je er lekker kunt chillen”, zegt inwoonster Henriëtte Franschman. “Dat je er leuke boetiekjes misschien wel krijgt, maar dat heb ik zelf verzonnen. Ik denk dan meteen aan de boulevard van Scheveningen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Circus|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Gas geven en brommers kieken bij optreden Boer Harm op de Zwarte Cross

Nick Hermsen | Bart Sollman | 21 jul 2024 11:24

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek

De grote circustent van Circus Bolalou op het terrein van Markant Outdoor bij Stroombroek in Braamt ...

Soldaten krijgen een gezicht in Vorden

De twintig geallieerde soldaten die begraven liggen op de algemene begraafplaats in Vorden krijgen v...

Peter Hofstede verlaat De Graafschap

Manager voetbalzaken Peter Hofstede zal aan het einde van het seizoen De Graafschap verlaten. In goe...