Ulft, Netherlands

 

Sportclubs moeten regio leefbaar maken

Regio8 | 4 november 2016 14:28 | Aangepast op 4 november 2016 14:28

“We hebben een aantal initiatieven op dit moment binnen de Achterhoek, waarbij men aan het kijken is hoe de samenwerking tot stand kan komen,” zegt Pascal Kamperman van Scholder an Scholder. “Een voorbeeld is Sportpark-Zuid in Aalten, waarbij een aantal sportverenigingen een voetbalaccomodatie willen omzetten in een multifunctioneel sportpark.” Ook de gemeente wordt nauw betrokken bij deze plannen, wat volgens Scholder an Scholder erg belangrijk is. “Er is heel veel organisatiekracht en vertrouwelijke aanhang aanwezig, maar soms is men te veel bezig met het uitvoeren van operationele zaken en komt men te weinig toe aan sturen op samenwerking en ontwikkelkracht.”

Een ander voorbeeld van een club waar al op verschillende vlakken wordt samengewerkt is D.V.C. ’26 uit Didam. Het doel is om van de voetbalaccommodatie een sociale ontmoetingsplek te maken. “Binnen Montferland hebben we een samenwerking met elf voetbalverenigingen”, aldus voorzitter Bas Strijbosch van de Didamse voetbalclub. “Daar hebben we één keer in de zo veel maanden overleg mee.” Daarnaast is het bestuur onlangs een samenwerking aangegaan met praktijkschool Symbion uit hetzelfde dorp. “Naast het sporten op het park doen zij er een aantal onderhoudswerkzaamheden.” De club wil op die manier samen met Scholder an Scholder het leren en sporten combineren.

H-voetbal voor kinderen met ADHD
Samenwerking vindt niet alleen met externe partijen plaats. Bij D.V.C. ’26 zijn ouders zelf met het idee gekomen om een speciaal team te starten voor kinderen met bepaalde gedragskenmerken, zoals autisme of ADHD. “Wij zijn een vereniging die voetbal wil aanbieden voor iedereen”, stelt Strijbosch. Inmiddels spelen achttien kinderen bij de twee speciale H-teams, waarbij er extra gelet wordt op regelmaat en continuïteit. “Je wilt als vereniging een afspiegeling zijn van hetgeen wat er in de maatschappij is. Op die wijze denk ik dat wij als vereniging een belangrijk middelpunt zijn”, besluit de voorzitter.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

Geld weg na inbraak in postkantoor Emmerik

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een postkantoor in Emmerik, vla...

Zonnige toekomst voor voetbalveld in Baak

De voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys hebben een nieuw leven gekregen als zonnepark De ...

Twee aanhoudingen na controle op A12

Tijdens een grenscontrole zijn vrijdag op de snelweg A12 twee mannen tegen de lamp gelopen. Een Duit...

Kreis Borken roept om in Nederland te blijven

De bestuurder van de Duitse Kreis Borken roept Nederlanders en Duitsers op om het aantal grensbewegi...

Weerboer voorspelt treurig kerstweer

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Weerboer voorspelt een warm Nieuwjaar

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...