Ulft, Netherlands

Sportclubs moeten regio leefbaar maken

Regio8 | 4 november 2016 14:28 | Aangepast op 4 november 2016 14:28

“We hebben een aantal initiatieven op dit moment binnen de Achterhoek, waarbij men aan het kijken is hoe de samenwerking tot stand kan komen,” zegt Pascal Kamperman van Scholder an Scholder. “Een voorbeeld is Sportpark-Zuid in Aalten, waarbij een aantal sportverenigingen een voetbalaccomodatie willen omzetten in een multifunctioneel sportpark.” Ook de gemeente wordt nauw betrokken bij deze plannen, wat volgens Scholder an Scholder erg belangrijk is. “Er is heel veel organisatiekracht en vertrouwelijke aanhang aanwezig, maar soms is men te veel bezig met het uitvoeren van operationele zaken en komt men te weinig toe aan sturen op samenwerking en ontwikkelkracht.”

Een ander voorbeeld van een club waar al op verschillende vlakken wordt samengewerkt is D.V.C. ’26 uit Didam. Het doel is om van de voetbalaccommodatie een sociale ontmoetingsplek te maken. “Binnen Montferland hebben we een samenwerking met elf voetbalverenigingen”, aldus voorzitter Bas Strijbosch van de Didamse voetbalclub. “Daar hebben we één keer in de zo veel maanden overleg mee.” Daarnaast is het bestuur onlangs een samenwerking aangegaan met praktijkschool Symbion uit hetzelfde dorp. “Naast het sporten op het park doen zij er een aantal onderhoudswerkzaamheden.” De club wil op die manier samen met Scholder an Scholder het leren en sporten combineren.

H-voetbal voor kinderen met ADHD
Samenwerking vindt niet alleen met externe partijen plaats. Bij D.V.C. ’26 zijn ouders zelf met het idee gekomen om een speciaal team te starten voor kinderen met bepaalde gedragskenmerken, zoals autisme of ADHD. “Wij zijn een vereniging die voetbal wil aanbieden voor iedereen”, stelt Strijbosch. Inmiddels spelen achttien kinderen bij de twee speciale H-teams, waarbij er extra gelet wordt op regelmaat en continuïteit. “Je wilt als vereniging een afspiegeling zijn van hetgeen wat er in de maatschappij is. Op die wijze denk ik dat wij als vereniging een belangrijk middelpunt zijn”, besluit de voorzitter.

Foto: REGIO8

Lees ook

Vijftigjarige Midwinterhoorngroep Eibergen op zoek naar nieuw atelier

Een foto-expositie met in vogelvlucht de vijftigjarige geschiedenis van de Midwinterhoorngroep Eiber...

Veel rook door zolderbrand bij woning in Winterswijk

In Winterswijk is donderdagochtend brand uitgebroken op de zolder van een woning. Niemand is gewond ...

Nieuw boek over culttrainer Simon Kistemaker in de pen

De dochter van Simon Kistemaker, Linda haar man Harald, schrijver Yoeri van den Busken en Jan Eggink...

Drie aanhoudingen en duizenden euro's in beslag genomen bij politiecontrole

Bij een grote controle langs de A18 zijn woensdag onder andere zeven voertuigen in beslag genomen, d...

Bronckhorst wil 55-plussers van de bank krijgen met gezondheidscheck

Tientallen 55-plussers uit de gemeente Bronckhorst hebben woensdagochtend een gezondheidscheck gedaa...

Transportbedrijf uit Ulft experimenteert met elektrische vrachtwagen

Transportbedrijf Don Trucking uit Ulft doet wat overheden willen en gaat proefdraaien met een volled...