Ulft, Netherlands

Sportclubs moeten regio leefbaar maken

Regio8 | 4 november 2016 14:28 | Aangepast op 4 november 2016 14:28

“We hebben een aantal initiatieven op dit moment binnen de Achterhoek, waarbij men aan het kijken is hoe de samenwerking tot stand kan komen,” zegt Pascal Kamperman van Scholder an Scholder. “Een voorbeeld is Sportpark-Zuid in Aalten, waarbij een aantal sportverenigingen een voetbalaccomodatie willen omzetten in een multifunctioneel sportpark.” Ook de gemeente wordt nauw betrokken bij deze plannen, wat volgens Scholder an Scholder erg belangrijk is. “Er is heel veel organisatiekracht en vertrouwelijke aanhang aanwezig, maar soms is men te veel bezig met het uitvoeren van operationele zaken en komt men te weinig toe aan sturen op samenwerking en ontwikkelkracht.”

Een ander voorbeeld van een club waar al op verschillende vlakken wordt samengewerkt is D.V.C. ’26 uit Didam. Het doel is om van de voetbalaccommodatie een sociale ontmoetingsplek te maken. “Binnen Montferland hebben we een samenwerking met elf voetbalverenigingen”, aldus voorzitter Bas Strijbosch van de Didamse voetbalclub. “Daar hebben we één keer in de zo veel maanden overleg mee.” Daarnaast is het bestuur onlangs een samenwerking aangegaan met praktijkschool Symbion uit hetzelfde dorp. “Naast het sporten op het park doen zij er een aantal onderhoudswerkzaamheden.” De club wil op die manier samen met Scholder an Scholder het leren en sporten combineren.

H-voetbal voor kinderen met ADHD
Samenwerking vindt niet alleen met externe partijen plaats. Bij D.V.C. ’26 zijn ouders zelf met het idee gekomen om een speciaal team te starten voor kinderen met bepaalde gedragskenmerken, zoals autisme of ADHD. “Wij zijn een vereniging die voetbal wil aanbieden voor iedereen”, stelt Strijbosch. Inmiddels spelen achttien kinderen bij de twee speciale H-teams, waarbij er extra gelet wordt op regelmaat en continuïteit. “Je wilt als vereniging een afspiegeling zijn van hetgeen wat er in de maatschappij is. Op die wijze denk ik dat wij als vereniging een belangrijk middelpunt zijn”, besluit de voorzitter.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Persoon gewond na bedrijfsongeval in Doetinchem

Een persoon is maandagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Doetinchem. De hulpdiensten r...

Bidden voor EK winst in de volgepakte Oranjetempel in Silvolde

Honderden Oranjefans kwamen tezamen in de Silvoldse kerk zondagmiddag om te bidden voor hun gezamenl...

Twee woningen volledig verwoest bij brand in Didam

De twee woningen die zaterdagmiddag in brand stonden aan de Smallestraat in Didam zijn volledig verw...

Winterswijkse Nel Schellekens geniet van laatste Mañana Mañana

Nel Schellekens is chef-kok maar staat beter bekend als de kop tot kont chef. Al meerdere edities de...

Losgaan in de avonduren op Mañana Mañana

Mañana Mañana staat bekend als het meest relaxte festival van Nederland en relaxen dat kan je zeker ...

Autobrand in Varsseveld, vuur vermoedelijk aangestoken

Op een parkeerplaats aan de Klaproosstraat in Varsseveld is een geparkeerd voertuig in vlammen opgeg...