Ulft, Netherlands

Ulftse dansgarde Iseldonk doet mee aan EK in Frankfurt

Foto: REGIO8
De Ulftse dansgarde Iseldonk moet de Achterhoekse eer hoog houden op het EK Dansgarde in het Duitse Frankfurt. Het is voor de danseressen van de groep X-treme de eerste keer dat ze naar zo'n groot toernooi gaan. Trainer Daisy Peters is dan ook trots.
Bart Sollman | 2 mei 2024 13:26 | Aangepast op 2 mei 2024 13:26
"Wij hebben het hele jaar ernaartoe gewerkt, dit was het eerste jaar dat wij in de sportklasse dansten", zegt Daisy Peters. "Het was ons doel om niet uit de sportklasse te degraderen, nu hebben wij gewoon een EK-ticket!"De meeste mensen kennen de dansgarde vooral in relatie tot carnaval, waar het als dansgroep vaak onder een carnavalsvereniging valt. Dat is volgens de meiden van Iseldonk al lang niet meer zo vanzelfsprekend. "Daar is het wel uit ontstaan, maar wij doen ook mee met andere wedstrijden", zegt Eline Ketelaar, een van de danseressen.

Om goed te presteren op het hoogste niveau van Europa moeten de dames wel flink aan de bak. "Het EK komt nu toch wel dichtbij, dan hebben wij vaker trainingen", legt danseres Esmee Jansen uit. Trainer Daisy Peters beaamt dit. "Die trainingen zijn ook echt nodig, het EK is wel echt next level", zegt Peters. "Wij doen ieder jaar hetzelfde dansje, maar wij doen elke wedstrijd aanpassingen. Het kan echt nog strakker." Een Achterhoekse dansgarde op een Europees kampioenschap, dat zie je volgens de trainer niet vaak: "De meeste verenigingen die gaan komen uit Brabant of Limburg. Wij zijn de enige uit de omgeving."

Crowdfunding
Naast de extra trainingen, is er ook een crowdfunding opgezet voor vervoer, verblijf en eten. Hier is binnen een week tijd al bijna 2000 euro mee opgehaald. "Twee ouders zitten in de sponsorcommissie, zij hebben dit opgezet. Wij hebben de actie allemaal gedeeld, met succes", zegt Peters. "Het is echt fantastisch."

Realistisch
De dames van Iseldonk gaan zondag 12 mei met een realistische blik naar Duitsland toe. Eremetaal lijkt er nog niet in te zitten. "Dat is nog wel echt te hoog gegrepen", geeft de trainer aan. "We moeten vooral van de ervaring gaan genieten." Daar sluit Esmee zich bij aan: "We hebben nog nooit zo'n belangrijke wedstrijd gehad, we hebben er hard naartoe gewerkt."

Lees meer over:

EK|Dansgarde|Ulft|

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Oude IJsselstreek wil grond in Ulft laten volbouwen met woningen

Het deels braakliggende terrein nabij de supermarkten in het centrum van Ulft moet worden volgebouwd...

Jonge wielertalenten stralen tijdens Dikke Banden Race in Ulft

Het centrum van Ulft stond zaterdag in het teken van wielrennen. De straten werden afgezet voor de d...

Automobiliste rijdt boom en verkeersbord omver in Ulft

Een automobiliste heeft donderdagavond een boompje en een verkeersbord omver gereden op het bedrijve...

Inwoners van de Achterhoek moeten water blijven koken, waarschuwt Vitens

Inwoners van een deel van de Achterhoek moeten hun water nog altijd koken voor ze het drinken. De wa...

Automobilist slaat over de kop op bedrijventerrein in Ulft

Een automobilist is zondag aan het begin van de avond over de kop geslagen in Ulft. De man vloog uit...

Nog altijd zorgen over drinkwater in Achterhoek, kookadvies geldt tot woensdag

Ruim twintigduizend inwoners van de Achterhoek moeten in ieder geval tot woensdagavond hun kraanwate...