Ulft, Netherlands

UIftse handbalster Housheer alweer naar vijfde eindtoernooi met Oranje

Dione Housheer staat met de Nederlandse handbaldames aan de vooravond van het Wereldkampioenschap in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Het team is in voorbereiding op sportcomplex Papendal, wat voor de Ulftse bijna voelt als een reünie.
Nick Hermsen | 24 november 2023 15:10 | Aangepast op 24 november 2023 15:10
“Uit mogen komen voor je land is het leukste wat er is”, zegt Housheer vanuit het trainingscentrum in Arnhem. “De sfeer is meteen goed, het is altijd leuk als je de meiden een aantal weken niet hebt gezien, want iedereen heeft van alles te vertellen. Het voelt gelijk goed, ook de training, die was onwijs goed.” Hoewel ze pas 24 jaar oud is, is het voor de Ulftse alweer haar vijfde eindtoernooi met Oranje. Het blijft bijzonder om het Nederlandse shirt te dragen: “Het is dan vooral gezonde spanning. Je weet wel hoe zo’n toernooi eraan toegaat met dat reizen en de hotels. Dat is fijn dat de focus daar niet meer op ligt.”

De Nederlandse handbaldames spelen de groepswedstrijden in Fredrikshaven in Denemarken. Prettig voor Housheer, die al sinds 2018 in het land speelt. Eerst voor Nykøbing , en sinds 2021 voor Odense Håndbold. “Het voelt dan alweer een beetje als thuiskomen, want ik ben er natuurlijk het hele jaar door”, zegt de Ulftse lachend. “Dat is ook wel weer leuk. Het eten en alles is goed geregeld. Het is een beetje de bekende weg vooral, dus ik ga weer naar huis volgende week.”

Olympische Spelen?
De winnaar van het WK plaatst zich voor de Olympische Spelen van 2024. Er staat dus het nodige op het spel, naast een gouden medaille, maar Housheer wil nog niet verder kijken dan de relatief makkelijke groepsronde. Daarin speelt Oranje tegen Argentinië, Congo en Tsjechië. “Dat is te doen”, weet de Ulftse. “Het zijn tegenstanders die we moeten verslaan, en van daaruit kijken we verder. Een doestelling is lastig, maar we gaan naar het toernooi om te winnen.”

De eerste wedstrijd voor Nederland op het WK Handbal is op donderdagavond 30 november. Dan is om 18.00 uur Argentinië de tegenstander.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Dione Housheer|Handbal|Ulft|

Lees ook

Inwoners Ulft willen geliefd park behouden, petitie tegen bouw flexwoningen

Omwonenden van park de Zeskamp in Ulft hebben voor de raadsvergadering van Oude IJsselstreek een pet...

Hoveniers weken druk voor drie dagen tuinbeurs in Ulft

Al twee weken zijn meerdere hoveniers druk aan het werk in de SSP-hal in Ulft om hun mooiste tuin te...

Weerboer Gerrit voorspelt een warm en wisselvallig weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Dit was carnaval 2024 in de Achterhoek!

Het carnaval leeft volop in de Achterhoek. Vanaf de prinspresentatie in Doetinchem tot aan de popver...

Goed nieuws voor carnavalisten, weerboer voorspeelt droog weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Balrijk stopt na veertig jaar, Balthazar van Puffelen neemt afscheid van show

Na meer dan negenduizend uitzendingen en bijna veertigduizend uur aan radio komt er binnenkort een e...