Ulft, Netherlands

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel met rechtstreekse concurrent De Graafschap. Waar de Leeuwarders dit seizoen opvallend veel scoren, is dat in Doetinchem juist een probleem. Trainer Jan Vreman verwacht spektakel.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 7 december 2023 15:06 | Aangepast op 7 december 2023 15:06
“Henk de Jong kennende gaat hij gewoon zijn eigen speelwijze laten zien”, zegt Vreman. “Dan verwacht ik best wel een open wedstrijd. Over het algemeen kunnen wij dan de beste wedstrijden spelen.” Vleugelaanvaller Basar Önal kent de gevaren van Cambuur. “Veel beweging, veel middenvelders die in de diepte lopen. Daar moeten we voor uitlkijken, maar wij hebben ook een goede aanval, dus hun moeten ook uitkijken.” Vreman ziet een sleutel in het duel om het middenveld. “Dat moeten we goed opvangen, en in de omschakelmomenten moeten er bij ons mensen vrij kunnen staan. Daar moet je van profiteren.”

Önal is met vijf goals topscorer van De Graafschap en staat al langer in de belangstelling van de Turkse topclub Galatasaray. Hij heeft wel wat uit te leggen als hij de stap zou maken, want hij is van huis uit Fenerbahce-supporter. “Als er mooie clubs komen, moet clubliefde niet uitmaken”, zegt Önal. “Ik denk dat ik wel even bonje krijg met mijn vader, maar daar komen we wel uit.” De Graafschap hoeft niet te verkopen, maar wat extra inkomsten zijn gezien de geldzorgen wel welkom. Önal laat het rustig op zich afkomen: “Ik denk er helemaal niet over na. Ik ben nog jong, als ik me daar nu al druk om zou maken zou dat ook niet kloppen.”

Warme ontvangst De Jong
Cambuur-trainer De Jong kan volgens Vreman een warme ontvangst tegemoet zien nu hij hersteld is van een operatie, waarbij een cyste uit zijn hoofd werd gehaald. “Ik denk dat Henk hier een hele goed eperiode heeft gehad en heeft best wel wat teweeg gebracht. Dan is het mooi om hem terug te zien.” Önal maakte de Friese oefenmeester niet direct mee, maar hij zag hem als jeugdspeler wel langs het veld staan: “Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij kwam soms bij ons in de jeugd kijken. Hij was de enige hoofdtrainer die dat deed.”

Bakker blijft op doel
In de opstelling verandert Vreman niks. Aanvallende middenvelder Mimoun Mahi wordt nog steeds opgetraind, terwijl Mees Bakker de voorkeur houdt onder de lat. De Graafschap bezuinigde dit jaar tonnen op de selectie, maar presteert beter dan vorig jaar. Vreman is tevreden over zijn jonge groep: “Je hebt bezunigt op spelers, dus dan doe je het goed als je daarnaar kijkt. Dat het goed gaat op dit moment mag duidelijk zijn, maar ik vind dat we nog beter kunnen.”

Opstelling: Bakker; Fortes, Lammers, Schenk, Büttner; Warmerdam, Brittijn, Colyn; Van Gilst, Haen, Önal.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Doetinchem|

Meest gelezen

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 20 feb 2024 12:42

Lees ook

Vrijwilligers redden padden in buitengebied van Doetinchem

Het is nog februari, maar de paddentrek is al begonnen in de buitengebieden in de Achterhoek. De die...

Doetinchem wil miljoenensubsidie voor woningbouw op Laborijn-locatie

Doetinchem vraagt een Rijksbijdrage van drie miljoen euro om woningbouw op de Laborijn-locatie bij ...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

De Doetinchemse muziekdocent Arn Kortooms is met de Fortunate Sons opeens een landelijke bekendheid ...

Invulling voor GGD-priklocatie Doetinchem, bijna hele woonboulevard gevuld

Met opslagruimtes, een verfwinkel en een woonwinkel is bijna de hele Woonboulevard Oost in Doetinche...

Schiedammer (32) vast na steekpartij in Doetinchemse woonwijk

Een 32-jarige man uit Schiedam is aangehouden na de steekpartij van vrijdagnacht in Doetinchem waarb...