Ulft, Netherlands

 

Sportclub Silvolde zet wekker voor training

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen amateursporters na 17.00 uur in de middag niet meer het veld op. Bij hoofdklasser Sportclub Silvolde lieten ze het er niet bij zitten en startte de training onder leiding van Stéven Verheijen dinsdag om 07.00 uur ‘s ochtends.
Jhazelaar | 30 december 2021 14:31 | Aangepast op 30 december 2021 14:31
“Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo erg”, zegt de trainer. “Als je een topsporter bent en je zit op zwemmen, lig je om 06.00 uur in het water. Wij beginnen dan zelfs nog een uur later, dus we mogen niet klagen. Als ik zie hoe er getraind is, het was heel fanatiek en scherp, dus het was goed om te zien.” Voor verdediger Mark van Aken was het wel even wennen: “We moeten dadelijk natuurlijk allemaal werken en niet iedereen van ons team kan. We hebben ook mensen met kinderen, maar we waren met een man of dertien. Ik denk dat het een goede opkomst was.”

De selectiespelers van Silvolde kunnen voorlopig kiezen uit vier trainingsmomenten, op dinsdag- en donderdagochtend om 07.00 uur en twee andere momenten op donderdag- en zaterdagmiddag. “De jongens kiezen twee momenten waarop ze zich kunnen melden en die zijn dan ook verplicht”, zegt Verheijen. Hoewel de wekker vroeg ging, komen er geen wanklanken uit de spelersgroep. “Als je op dit niveau speelt, heb je ook trainingsarbeid nodig om een wedstrijd te spelen”, aldus Van Aken. “Het is niet leuk, je staat er niet om te springen, maar het is niet anders.”

Kantinejuffrouw
Terwijl de spelers nog op de club moesten aankomen, werd er in de kantine van de hoofdklasser al het nodige voorbereid. “Ik ben om 05.00 uur vanmorgen opgestaan om broodjes te smeren en eieren te koken”, legt kantinejuffrouw Ingrid Roordink uit. “Maandag zei ik dat ik het zou doen. Vanmorgen dacht ik wel even: ‘waar ben ik aan begonnen?’, maar nu is het gezellig, nu is het leuk.”

Inhaalwedstrijd
Waar de selectie voor traint, is nog onduidelijk. Voetbalbond KNVB heeft besloten om de competitiewedstrijden voorlopig uit te stellen. Wel kunnen clubs in de hoofdklasse inhaalwedstrijden spelen, zo komt Silvolde zondag mogelijk in actie tegen Baronie uit Breda. “In onze hoofdklasse is best wel veel afgelast”, weet trainer Verheijen. “Maar hoe dat vormgegeven gaat worden de komende weken is nog even afwachten.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Sportclub Silvolde|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Verheijen niet terug bij Sportclub Silvolde

Stéven Verheijen keert komend seizoen niet terug als hoofdtrainer van Sportclub Silvolde. De oefenm...

Verheijen blijft langer bij Sportclub Silvolde

Stéven Verheijen is ook volgend seizoen de trainer van Sportclub Silvolde. Het contract van de voet...