Ulft, Netherlands

Ronde van de Achterhoek start en finisht in Groenlo

De zesde editie van de Ronde van de Achterhoek vertrekt en eindigt dit jaar in Groenlo. Op zondag 27 augustus nemen ongeveer 25 internationale ploegen mee deel aan de professionele wielerkoers.
Tim Rondeel | 17 januari 2023 10:00 | Aangepast op 17 januari 2023 10:00
"Ik vind het geweldig dat de Ronde van de Achterhoek kan starten en finishen in Groenlo", laat wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre weten. "Een prachtig sportevenement, niet voor niets noemen we het de 'Achterhoekse Hoogmis'." Race en Tourclub Groenlo (RTCG), de gemeente Oost Gelre en Achterhoek in Beweging organiseren de koers gezamenlijk. "We verwachten voor dit evenement een groot beroep te doen op de vrijwilligers van de wielervereniging en eventuele andere verenigingen uit de stad”, laat Herlinda ter Maat van de organisatie van de Ronde van de Achterhoek weten.

Het parcours van maximaal tweehonderd kilometer trekt door alle acht de Achterhoekse gemeenten. Naast dat de start en finish in Groenlo is, maakt de organisatie ook bekend dat er ongeveer twintig gravelstroken in de route zijn opgenomen. "Op dit moment wordt gekeken naar de meest geschikte plek om te finishen. Het is hierbij belangrijk dat de laatste vierhonderd meter zo veel mogelijk vrij van obstakels is", aldus de organisatie. Vorig jaar waren de start en de finish voor het eerst op dezelfde plek, toen werd het een massasprint in Aalten.

Uniek Sporten
Naast de profkoers worden er gedurende de dag ook andere evenementen georganiseerd in Groenlo. Zo ook het Uniek Sporten, een vast onderdeel van de Ronde van de Achterhoek. Tijdens de dag krijgen gehandicapte sporters ook de kans om de koers te rijden.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Ronde van de Achterhoek|

Meest gelezen

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 28 sep 2023 11:07

Tranen bij afscheid van geliefde marktkoopman in 's-Heerenberg

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 28 sep 2023 16:59

Lees ook

Vermeltfoort wint Ronde van de Achterhoek

Wielrenner Coen Vermeltfoort heeft zondag de Ronde van de Achterhoek gewonnen na een massasprint in ...

Achterhoek Cup voor jonge wielrenners

De Ronde van de Achterhoek organiseert samen met wielerverenigingen uit de regio in het weekend van ...