Ulft, Netherlands

Orion en Bouwman in race voor sportprijs

De genomineerden voor de acht categorieën binnen de Doetinchemse Sportverkiezing zijn maandag bekend gemaakt. Sportploegen Orion en De Graafschap maken kans op een prijs over de jaren 2020 en 2021, terwijl ook wielrenners Koen Bouwman en Joris Nieuwenhuis een titel kunnen winnen.
Jasper Hazelaar | 16 maart 2022 15:42 | Aangepast op 16 maart 2022 15:42
De prijzen worden uitgereikt voor prestaties die de afgelopen twee jaar zijn geleverd, omdat er vorig jaar geen Doetinchemse Sportverkiezing plaatsvond vanwege de coronacrisis. Voor 'Sportvrouw van het Jaar' is niemand genomineerd. “In deze categorie werd één kandidaat aangedragen die volgens alle partijen ook de titel zou moeten krijgen”, aldus de organisator Sport-ID. Als leden van de Doetinchemse wielrenvereniging De Zwaluwen maken Nieuwenhuis en Bouwman kans op de titel 'Sportman van het Jaar'. De derde genomineerde in deze categorie is BMX’er Kevin Elbers, winnaar in 2020. Als 'Talent van het Jaar' zijn Tijmen Wisselink (Argo), Michelle Wissing (De IJsselcrossers), Julia Dekker (Jindo) en Beau Wortelboer (Orion) genomineerd.

Als sportploeg is naast Orion (volleybal) en De Graafschap (voetbal) ook amateurvereniging DZC’68 (voetbal) uit Doetinchem genomineerd. De eersteklasser sloot de eerste seizoenshelft af als winterkampioen op het hoogste niveau waar de club ooit speelde. Voor de titel van Sportvrijwilliger van het Jaar zijn er vijf genomineerden: Annie en Paul Ratering (Viod), Els van de Kemp (Dutedo), Dominique Klinkum-Bleumink (Jindo), Stefan Scanu (Argo), Willem Stollé (vv Doetinchem) en Luna Loeven (Jindo).

Jury en verenigingen
Naast genoemde categorieën worden ook prijzen uitgereikt voor het ‘Beste Sport/ID (idee) of school-sport-initiatief van 2020-2021’ en de ‘Aangepast Sporter van het Jaar’. Onder meer verenigingen en een vakjury kunnen nu hun stem uitbrengen op de genomineerden, waarna de winnaars op maandagavond 4 april bekend worden gemaakt.

Foto: Sport-ID

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...