Ulft, Netherlands

Martin Mos stopt volgend jaar als voorzitter De Graafschap

Martin Mos stopt na bijna tien jaar uiterlijk volgend jaar zomer als voorzitter van De Graafschap. De derde termijn van de Wehlenaar in zijn rol bij de Doetinchemse voetbalclub loopt dan af, een nieuwe periode is geen optie.
Jasper Hazelaar | 14 maart 2023 12:30 | Aangepast op 14 maart 2023 12:30
“Op een gegeven moment moet je plaatsmaken”, zegt de 61-jarige Mos, die sinds 2015 voorzitter is van de raad van commissarissen bij de Doetinchemse voetbalclub. Feitelijk mag de inwoner van Wehl ook niet doorgaan in zijn functie. In de statuten staat dat een bestuurslid slechts tweemaal herkiesbaar is. De huidig voorzitter begon in de zomer van 2015 in zijn rol en zijn derde termijn loopt in de zomer van 2024 af. “Maar als er zich eerder een goede kandidaat meldt als opvolger, wil ik ook eerder stoppen” aldus Mos. “Ik sta daar vrij relaxed in.”

In 2020 twijfelde Mos al om te stoppen, maar hij besloot door te gaan om de club door de coronaperiode te loodsen. Dat lukte, hoewel er wel zorgen zijn over de financiële situatie van de voetbalclub. De club leed vorig seizoen een verlies van bijna vijf ton. “Maar ik vind dat een beetje overdreven”, geeft Mos aan over de geldzorgen op De Vijverberg. “In het verleden hadden we een negatief eigen vermogen van over de vier miljoen euro. Dan denk ik: ‘waar hebben we het nu over?’”

Supporters
In zijn rol als voorzitter zat Mos net zo graag in de bestuurskamer als tussen de fanatieke aanhang in de supporterskantine. “Een absolute verrijking, vooral door het contact dat je hebt met andere mensen dan waar je normaal mee omgaat, zoals supporters”, zegt Mos, die de functie bij De Graafschap lang combineerde met de rol van COO bij de internationale uitgever Springer. Daar stopte hij vorig jaar na negentien jaar mee. “Ook in het bedrijfsleven heb ik altijd met veel plezier gewerkt. Dat is ook een verrijking, maar weer een ander soort.”

Twitteren
Landelijk werd Mos bekend door zijn soms opvallende Tweets. De voorzitter schroomde niet om zijn mening kenbaar te maken, of dat nou richting toenmalig NAC-trainer Maurice Steijn of voetbalbond KNVB was. “Soms was het niet altijd even gelukkig, soms wel, maar daar maak ik me niet zo druk over”, aldus Mos. “Ik typ gewoon dingen als ik ergens iets van vind.” Het stoppen als voorzitter betekent niet dat hij zijn digitale pen aan de wilgen hangt: “Nee, ik stop niet met Twitteren.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

DZC Vrouwen verslaat Mannen bij Doetinchemse Sportverkiezing

In een tot de nok toe gevuld Schouwburg Amphion zijn maandagavond de prijzen uitgedeeld voor de Doet...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt vrijdagmiddag het oefenduel van De Graafschap met Schalke 04 II op stadion...

Vrouwenteam van De Graafschap wil zo snel mogelijk naar de eredivisie

De vrouwen van De Graafschap, die nu nog spelen onder de vlag van Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek,...