Ulft, Netherlands

 

Martin Mos stopt volgend jaar als voorzitter De Graafschap

Martin Mos stopt na bijna tien jaar uiterlijk volgend jaar zomer als voorzitter van De Graafschap. De derde termijn van de Wehlenaar in zijn rol bij de Doetinchemse voetbalclub loopt dan af, een nieuwe periode is geen optie.
Jasper Hazelaar | 14 maart 2023 12:30 | Aangepast op 14 maart 2023 12:30
“Op een gegeven moment moet je plaatsmaken”, zegt de 61-jarige Mos, die sinds 2015 voorzitter is van de raad van commissarissen bij de Doetinchemse voetbalclub. Feitelijk mag de inwoner van Wehl ook niet doorgaan in zijn functie. In de statuten staat dat een bestuurslid slechts tweemaal herkiesbaar is. De huidig voorzitter begon in de zomer van 2015 in zijn rol en zijn derde termijn loopt in de zomer van 2024 af. “Maar als er zich eerder een goede kandidaat meldt als opvolger, wil ik ook eerder stoppen” aldus Mos. “Ik sta daar vrij relaxed in.”

In 2020 twijfelde Mos al om te stoppen, maar hij besloot door te gaan om de club door de coronaperiode te loodsen. Dat lukte, hoewel er wel zorgen zijn over de financiële situatie van de voetbalclub. De club leed vorig seizoen een verlies van bijna vijf ton. “Maar ik vind dat een beetje overdreven”, geeft Mos aan over de geldzorgen op De Vijverberg. “In het verleden hadden we een negatief eigen vermogen van over de vier miljoen euro. Dan denk ik: ‘waar hebben we het nu over?’”

Supporters
In zijn rol als voorzitter zat Mos net zo graag in de bestuurskamer als tussen de fanatieke aanhang in de supporterskantine. “Een absolute verrijking, vooral door het contact dat je hebt met andere mensen dan waar je normaal mee omgaat, zoals supporters”, zegt Mos, die de functie bij De Graafschap lang combineerde met de rol van COO bij de internationale uitgever Springer. Daar stopte hij vorig jaar na negentien jaar mee. “Ook in het bedrijfsleven heb ik altijd met veel plezier gewerkt. Dat is ook een verrijking, maar weer een ander soort.”

Twitteren
Landelijk werd Mos bekend door zijn soms opvallende Tweets. De voorzitter schroomde niet om zijn mening kenbaar te maken, of dat nou richting toenmalig NAC-trainer Maurice Steijn of voetbalbond KNVB was. “Soms was het niet altijd even gelukkig, soms wel, maar daar maak ik me niet zo druk over”, aldus Mos. “Ik typ gewoon dingen als ik ergens iets van vind.” Het stoppen als voorzitter betekent niet dat hij zijn digitale pen aan de wilgen hangt: “Nee, ik stop niet met Twitteren.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Lees ook

Ulderink weg als assistent-trainer FC Twente

Andries Ulderink vertrekt als assistent-trainer van eredivisionist FC Twente. De 52-jarige Achterhoe...

Ook Lammers keert terug bij De Graafschap

Verdediger Jan Lammers stapt van TOP Oss over naar De Graafschap. Na Lion Kaak, Alexander Büttner e...

De Graafschap zakt plek na verlies bij NAC

De Graafschap is vrijdagavond onderuit gegaan op bezoek bij een gehavend NAC Breda. Onder meer door ...

Meijer wil langer door als trainer van NEC

Rogier Meijer staat open voor een contractverlenging bij eredivisionist NEC. De veertigjarige traine...

Hendriks keert terug bij De Graafschap

Sam Hendriks wordt door De Graafschap de rest van het seizoen gehuurd van Cambuur Leeuwarden met een...

Snoei keert als trainer terug bij Telstar

Mike Snoei is komend seizoen de trainer van eerstedivisionist Telstar. Het is voor de Didammer de ee...