Ulft, Netherlands

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Foto: REGIO8
Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetinchemse vereniging. Als het aan Jasper van Naarden en Boy Eckstein ligt komt daar ook snel een andere sport bij, namelijk honkbal. Beide mannen wonen sinds enkele jaren in de Achterhoek en hopen hun geliefde sport snel dichtbij huis te kunnen beoefenen.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 23 april 2024 16:04 | Aangepast op 23 april 2024 16:04
"Ik kom zelf uit Purmerend en heb daar jarenlang gespeeld, maar op een gegeven moment verhuis je naar de Achterhoek en dan wil je eigenlijk tot een keer weer iets gaan doen", aldus initiatiefnemer Jasper van Naarden. “En dan merk je dat er heel weinig clubs in de buurt zijn. Dan denk je: ’Misschien moeten we zelf iets oprichten.’” Via Facebook plaatsten de honkballers een oproep om de animo in de omgeving Doetinchem te peilen. Tot hun verbazing liepen de aanmeldingen hard. “We zaten eerst te kijken of we niet voor drie man bezig waren, want dan wordt het een heel moeilijk verhaal”, schetst Van Naarden. “Maar na één berichtje kregen we ruim dertig reacties. Dat motiveert wel.”

Wat is de ambitie van de enthousiastelingen? “We hopen eigenlijk dat we twee jeugdteams én het liefst ook twee herenteams hebben om te starten”, zo geeft Boy Eckstein aan. “En uit de aanmeldingen merken we dat er ook dames zijn die heel graag de sport softbal willen spelen, dus wij denken wel aan vijf teams.”

County Hitters
Doetinchem kende jarenlang een honkbalvereniging genaamd de County Hitters. Verschillende voormalige leden reageerden ook direct op de oproep. "Ze hebben veel interesse", aldus Van Naarden die schetst dat ook de oude garde van de County Hitters, die zelf niet meer kunnen spelen, zich al hebben gemeld bij de heren. "Dat soort mensen zijn echt super belangrijk om de vereniging op te starten.”

Gesprek met de gemeente
Inmiddels hebben de heren ook al een eerste gesprek gehad bij de gemeente. Ondanks dat het gesprek positief was, is er wel een groot aandachtspunt. “Ze geven eerlijk aan dat het moeilijk is qua locatie”, aldus Eckstein. “Maar dat het een verrijking zou zijn voor de gemeente Doetinchem waren ze het zeker wel mee eens.”

Backcorners?
Waar de mogelijke nieuwe vereniging gaat spelen is dus nog even de vraag, maar over de clubnaam en clubkleuren hebben ze al wel een idee. "De naam die momenteel rond gaat is 'Backcorners’”, geeft Van Naarden een tipje van de sluier weg. “We zijn zelfs al voor de gein bezig met tenuekleuren en dat worden absoluut Achterhoekse kleuren”, vult zijn compagnon hem aan. En of er dan aan het blauwwit van De Graafschap gedacht moet worden of meer in de stijl van de Achterhoekse vlag?: "Sowieso de groene kleuren."

Over enkele weken hebben de initiatiefnemers weer een gesprek met de gemeente, maar wanneer en of de eerste homerun geslagen wordt in Doetinchem is nog even de vraag. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de initiatiefnemers via honkbal.doetinchem@gmail.com.

Lees meer over:

Sport|Doetinchem|Honkbal|

Meest gelezen

Mooi weer zorgt voor drukte bij zwembaden en ijssalons in De Achterhoek

Nick Hermsen | Bart Sollman | Viggo Zweverink | 1 mei 2024 16:52

Lees ook

Straf voor De Graafschap, geen uitsupporters mee naar FC Emmen

De Graafschap heeft, opnieuw, een straf gekregen van voetbalbond KNVB vanwege het gedrag van de eige...

Kersverse landskampioen Orion heeft drie aanwinsten binnen

Active Living Orion heeft drie nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Onder andere vo...

De Graafschap wil het 'oude logo' definitief opnieuw invoeren

De Graafschap heeft een verzoek gedaan aan de leden van de vereniging om het ‘oude logo’ definitief ...

Afgeleide automobilist raakt boom bij eenzijdig ongeval in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval in Doetinchem zijn dinsdagavond geen gewonden gevallen. Wel raakten het vo...

Isabelle Bisseling nieuwe directeur Stadsmuseum Doetinchem

Het Stadsmuseum Doetinchem heeft de opvolger van de vertrokken directeur Esther Ruesen binnen. Vanaf...

Volleyballers van Active Living Orion zijn kampioen van Nederland

De volleyballers van Active Living Orion zijn kampioen van Nederland. Draisma Dynamo werd vrijdagav...