Ulft, Netherlands

Hilderink met pijn in zijn hart naar Spaanse club CD Manchego

Van een van de jongste debutanten ooit bij De Graafschap naar een vierdedivisieclub in Spanje. De twintigjarige verdediger Milan Hilderink uit Steenderen hoopt zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven met zijn overstap naar CD Manchego, maar het gemis van een doorbraak in Doetinchem blijft voelbaar.
Jasper Hazelaar | 18 juli 2023 12:54 | Aangepast op 18 juli 2023 12:54
Onder Mike Snoei debuteerde Hilderink in 2019 als zestienjarige in het betaald voetbal, in het met 3-0 gewonnen thuisduel met FC Volendam. De Rotterdamse trainer was lovend over de verdediger, maar de jaren daarna lukte het Hilderink niet een vaste waarde te worden op De Vijverberg. Na een seizoen op huurbasis bij TOP Oss, waar hij 25 keer in actie kwam, werd zijn contract in Doetinchem deze zomer niet verlengd. “Ik had wel gehoopt op meer vertrouwen en een nieuwe kans, want De Graafschap zit in mijn hart”, zegt Hilderink. “Maar ja, je moet wel doorgaan en gaan voor de kansen die op je pad komen. Ik denk dat dit dan iets moois is, een avontuur in het buitenland.”

CD Manchego biedt die nieuwe kans. De club promoveerde afgelopen seizoen naar het vierde niveau van Spanje, de Segunda Federación, en overtuigde Hilderink van hun ambities. “Er waren ook wat clubs uit de Keuken Kampioen Divisie geïnteresseerd, maar dat werd niet echt concreet”, zegt Hilderink. Die voor twee jaar heeft getekend. “Op mijn leeftijd vind ik dit avontuur ook mooi om mijzelf als mens te ontwikkelen, én als profvoetballer. En na die twee jaar kunnen we kijken wat er gebeurt, misschien gaan er wel deuren in Spanje open.”

Bewijzen in Doetinchem
Hilderink betrekt in Spanje een appartement op ongeveer twee uur rijden van Madrid, in het binnenland. Hoewel het avontuur trekt en de verdediger veel zin heeft in zijn tijd in het Mediterraanse land, blijft het uitblijven van een doorbraak in Doetinchem wel vreten. “Wie weet dat ze bij De Graafschap ook wel met een schuin oog meekijken naar Manchego”, zegt de Steenderense verdediger. “Ik sta er altijd voor open om me daar weer te bewijzen, want het blijft jammer hoe het is gegaan.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees ook

RC Strasbourg is eerste Franse winnaar ooit van Terborg Toernooi

De jeugdvoetballers van RC Strasbourg hebben zondagmiddag de 43e editie van het Terborg Toernooi gew...

Jonge topvoetballers uit de hele wereld vertoeven in Terborg

Voor de 43e keer staat Terborg dit weekend in het teken van het Terborg Toernooi. Jeugdvoetbalteams ...

'Parel' Raterink tekent eerste profcontract bij De Graafschap

Othniël Raterink heeft zijn eerste profcontract getekend bij De Graafschap. De jeugdinternational ui...

Doelman Kremers keert van Ajax terug bij jeugdliefde De Graafschap

Sten Kremers keert deze zomer terug bij De Graafschap. De twintigjarige keeper uit Lichtenvoorde tek...

Silkeborg verslaat De Graafschap in finale Karel Stegeman Toernooi

De Deense voetbalclub Silkeborg IF heeft De Graafschap maandag verslagen in de finale, en daarmee he...

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...