Ulft, Netherlands

 

Hendriks mag hopen op debuut tegen ADO

De Graafschap hoopt met het huren van Sam Hendriks de problemen met het scoren van doelpunten op te lossen. De aanvaller uit Doetinchem keert terug bij de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal en is zondag inzetbaar in het uitduel met ADO Den Haag.
Tim Rondeel | 11 maart 2022 11:20 | Aangepast op 11 maart 2022 11:20
“Ik dacht: 'start de wagen'”, aldus de nieuwe aanwinst van De Graafschap over zijn gedachten toen de aanbieding binnenkwam. “Voor mij was de keuze wel makkelijk, dus toen ze zich meldden wilde ik eigenlijk wel gelijk deze kant op. Het leek mij wel een hele mooie uitdaging dus ik ben blij dat het gebeurd is.” Op dit moment beschikt De Graafschap, na de toevoeging van Hendriks aan de selectie, over vier spitsen. “De drie die we hebben zijn totaal verschillende spitsen”, aldus trainer Reinier Robbemond. “Als ik hem zou moeten vergelijken, dan kan het nog het meeste met Devin (Haen red.). Sam heeft de nodige ervaring en laten zien dat hij op dit niveau gewoon zijn goals kan maken en dat is ook waarvoor we hem gehaald hebben.”

Danzell Gravenberch is zondag niet inzetbaar door een coronabesmetting, waardoor Hendriks mag hopen op zijn debuut. De Doetinchemse spits zag zijn nieuwe club de eerste seizoenshelft problemen hebben met scoren: “Ik vond wel dat er redelijk wat kansen werden gecreëerd, het spel zag er bij vlagen wel goed uit. Als je dan soms vergeet om de trekker over te halen dan is het wel zuur en win je soms wedstrijden niet.” De aanvaller heeft een duidelijk doel voor ogen voor zijn terugkeer bij de club waar hij opgroeide: “Plezier hebben en zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk doelpunten maken én strijden voor promotie, dat is wel een mooi doel denk ik.”

Hectiek op transfergebied
De transfermarkt loopt nog tot maandagnacht, trainer Robbemond verwacht nog een aantal hectische dagen op De Vijverberg. “Iedere trainer wil altijd extra kwaliteit toevoegen aan zijn selectie maar dat moet het binnen de middelen passen”, aldus Robbemond. “Het ligt eraan wat hun wensen zijn en of ze het zelf niet meer zien zitten om bij De Graafschap te blijven, dan levert dat misschien ook weer mogelijkheden op of dan moet je weer op zoek naar een bepaalde positie, dus het kan nog een hectische laatste week worden.”

Fortes terug
Tegenover het ontbreken van Gravenberch staat de terugkeer van Jeffry Fortes. De middenvelder kwam de afgelopen weken met Kaapverdië uit op de Africa Cup. Hij werd uitgeschakeld in de achtste finale tegen Senegal. Voor de spitspositie moet Robbemond de keuze maken uit aanwinst Hendriks, talent Haen en clubtopscorer Joey Konings.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Fortes, Schuurman, Opoku; Acheffay, Haen (Hendriks), Korte.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

ADO|De Graafschap|Hendriks|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Slingeland opent De Graafschap-kinderkamer

Op de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is dinsdagmiddag een kamer volledig...

Bresser twee jaar langer bij De Graafschap

Jefta Bresser blijft langer in dienst als hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. Het aflopende cont...

De Graafschap spreekt over toekomst trainer

De toekomst van trainer Reinier Robbemond is dinsdagavond onderdeel van gesprek bij de reguliere ver...

Poldervaart wordt trainer De Graafschap

Adrie Poldervaart wordt komend seizoen de nieuwe trainer van De Graafschap. De huidige assistent van...

De Graafschap pakt punt bij ADO Den Haag

De Graafschap heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoewel de t...

‘De Graafschap moet er dit seizoen staan’

Peter Bijvelds verwacht nog zo’n zes á zeven nieuwe spelers te presenteren tijdens de huidige tra...