Ulft, Netherlands

Gehavend De Graafschap op bezoek bij laagvlieger FC Den Bosch

De Graafschap wil vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch de slechte reeks van de afgelopen weken doorbreken. Trainer Jan Vreman moet dat doen zonder de zieke Devin Haen en de in de wedstrijd tegen Cambuur uitgevallen Jan Lammers en Alexander Büttner.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 14 december 2023 16:32 | Aangepast op 14 december 2023 16:32
"We missen er een paar en dat moeten we opvangen", aldus trainer Jan Vreman die niks over de vervangers los wilde laten. "Dat gaan we morgen zien, ik wil de opstelling nog niet geven. We gaan morgen kijken hoe we dat doen." In Noord-Brabant treft De Graafschap de nummer negentien van de competitie. Ondanks de stand van de ranglijst verwacht Vreman een stugge tegenstander. "Het is een elftal dat ontzettend veel wil jagen vanuit een bepaalde structuur", schetst de trainer het spel van de Bosschenaren. "Ze zetten echt heel hoog druk, dan moet je zorgen dat je er voetballend doorheen kunt komen”. Middenvelder Philip Brittijn ziet ook een ander wapen van de tegenstander van vrijdag: "In de counter zijn ze ook gevaarlijk dus daar moeten we goed voor oppassen, maar ik denk dat we ons daar goed op hebben voorbereid."

De Graafschap wist maar één van de laatste vier wedstrijden te winnen. Alhoewel hij het moeilijk te voorspellen vindt, kan Laagvlieger FC Den Bosch volgens Brittijn een fijne tegenstander zijn om aan het vertrouwen te werken. "Het zou mooi zijn als we daar gewoon met drie punten weggaan en ook een keer met een goede, mooie, dikke overwinning", aldus de Winterswijker. "Voor het gevoel is dat wel nodig."

'Werk aan de winkel'
Hoe het kan dat De Graafschap in een zwakke periode zit is volgens de middenvelder moeilijk te verklaren: "Het voetbal is gewoon minder dan we voorheen deden, maar ik denk dat we het zeker in ons hebben. De energie is er en we hebben een goede groep met goede voetballers dus uiteindelijk moet het lukken, alleen is er wel werk aan de winkel."

Brittijn in vorm
De jonge Achterhoeker is een onbetwiste basisspeler en een van de sterkhouders van de Superboeren. De laatste weken komt hij steeds beter in vorm en dat is terug te zien aan zijn individuele acties aan de rechterkant van het veld. "Het hoort sowieso bij mij als speler. Ook al speel ik een mindere wedstrijd ik zou dat altijd wel doen", geeft het jeugdproduct van de Doetinchemmers aan. "Vooral tegen Dordrecht lukte het veel en ik hoop dat het morgen ook zo is, want dan zie jij mij wel in mijn lekkerste vorm."

2023 goed afsluiten
Na het uitduel op Stadion de Vliert wacht dinsdag de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker op bezoek bij Quick Boys, drie dagen later wacht het laatste duel van het kalenderjaar. "Voor de supporters en ook voor het team is het lekker als je 2023 goed afsluit en drie overwinningen pakt", schetst Brittijn. "Én een ronde doorgaat in de beker." Voor trainer Jan Vreman is het doel ook duidelijk: "We hebben nu nog drie wedstrijden te gaan en daarin moeten we gewoon alles geven."

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Warmerdam, Brittijn, Colyn; Van Gilst, Flakus-Bosilj, Önal.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Philip Brittijn|

Meest gelezen

Kletsnatte grond in de Achterhoek geeft boeren kopzorgen

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 7 mei 2024 16:10

Lees ook

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...

De Graafschap kent slechte generale voor play-offs in Emmen

De Graafschap gaat met een slecht gevoel de play-offs in strijd om promotie naar de Eredivisie in. D...

Vreman zet krabbel en blijft hoofdtrainer van De Graafschap

Jan Vreman is ook volgend seizoen hoofdtrainer van De Graafschap, dat heeft de club dinsdagavond tij...

Groen licht van de leden, De Graafschap voert 'oude logo' in

De Graafschap voert komend seizoen definitief het ‘oude logo’ opnieuw in. Een grote meerderheid van ...

Boete voor De Graafschap na tonen spandoek bij Cambuur

De Graafschap heeft van de aanklager betaald voetbal een geldboete gekregen voor een spandoek dat su...

De Graafschap in eigen huis niet voorbij hekkensluiter Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een modderfiguur geslagen in aanloop naar de play-offs om promotie ...