Ulft, Netherlands

De Graafschap wint op de valreep van Jong AZ

De Graafschap Media
De Graafschap heeft op de valreep met 2-1 gewonnen van het belofteteam van AZ. De bevrijdende treffer werd ver in de blessuretijd binnengekopt door Xandro Schenk.
Bart Sollman | 29 maart 2024 23:41 | Aangepast op 29 maart 2024 23:41
Trainer Jan Vreman kon voor deze wedstrijd weer beschikken over Basar Önal en Rio Hillen, die beiden weer hersteld waren van een blessure. Önal startte zelfs in de basis. De Graafschap kwam sterk uit de startblokken. Na zeven minuten spelen trof Donny Warmerdam de onderkant van de lat. Even later schoot Alexander Büttner de bal over, na een fraaie rush van Basar Önal.

Daarna zakte de ploeg wat in en kreeg Jong AZ ook enkele kansen. Thijs Jansen werkte een inzet van Dave Kwakman uit de onderhoek en Jurre van Aken trof even later het Doetinchemse zijnet. Na 26 minuten spelen was het voor De Graafschap wel raak, door een kopbal van Basar Önal: 1-0.

Na rust werd het spel van De Graafschap gekenmerkt door onzorgvuldigheden. Er werd veel balverlies geleden op de as van het veld en veel eindpasses waren niet nauwkeurig. Toen de Doetinchemse verdediging in de 74ste minuut de bal niet goed weg kreeg, kon de Alkmaarse invaller Jorn Berkhout vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen. Waar Thijs Jansen eerder nog wel redding kon brengen, was hij deze keer kansloos: 1-1.

Lang leek één punt het maximaal haalbare voor de ploeg van Jan Vreman. Maar in de vijf minuten durende blessuretijd zetten de Superboeren nog even aan. Dat werd in de laatste minuut van de wedstrijd beloond: Xandro Schenk kopte een mooi afdraaiende vrije trap van invaller Tristan van Gilst snoeihard achter de Alkmaarse doelman. Vlak daarna floot scheidsrechter Martin Pérez af en kon De Graafschap de drie punten definitief bijschrijven.

De Doetinchemmers komen daarmee op 55 punten uit 32 wedstrijden. Omdat NAC Breda de thuiswedstrijd tegen MVV met 1-2 verloor, hebben de Superboeren hun positie in de top zes van de Keukenkampioen Divisie verder verstevigd. Volgende week vrijdag volgt het uitduel tegen FC Dordrecht.

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...