Ulft, Netherlands

De Graafschap wint oefenduel tegen Roda JC

De Graafschap heeft het besloten oefenduel tegen Roda JC in Delden met 1-0 gewonnen. Camiel Neghli tekende tien minuten na rust voor de enige treffer van de wedstrijd.
Dean van het Laar | 2 augustus 2022 09:15 | Aangepast op 2 augustus 2022 09:15
De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had het in de eerste vijfentwintig minuten lastig tegen de competitiegenoot en mocht van geluk spreken dat het in de openingsfase niet tegen een achterstand aankeek. Een schot van Xian Emmers werd door keeper Hidde Jurjus uit de bovenhoek getikt en een vrije trap van Bryan Limbombe spatte uiteen op de paal. Na een aantal omzettingen kreeg De Graafschap iets meer grip op het spel van Roda en wist het zonder tegengoals de rust te halen. Daarin werd de tegenvallende Hicham Acheffay vervangen door Basar Önal, die vanaf de eerste seconde in de tweede helft voor dreiging zorgde. De ploeg wist het duel steeds meer naar zijn hand te zetten en dat werd na 52 minuten bekroond met de enige goal van de wedstrijd. Camiel Neghli werd na een splijtende steekpass een-op-een gezet met keeper Rody de Boer van Roda JC. De middenvelder bleef koel, omspeelde de keeper en wist de score zo open te breken.

Weinig weggegeven
In het restant van de wedstrijd had De Graafschap zijn zaakjes op orde en gaf het niet veel weg aan Roda JC. Rio Hillen en Danzell Gravenberch kregen nog goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar hun pogingen verdwenen niet over de doellijn. Zo bleef het bij 1-0 voor De Superboeren. Ondanks de overwinning is Poldervaart niet helemaal tevreden, vooral het eerste halfuur zorgde voor ergernis bij de trainer. "Het eerste halfuur was echt schandalig. Het ontbrak bij ons aan hetgeen waar we continu op hameren, namelijk de intensiteit. Dat mag ons niet nog een keer overkomen. Als je naar de gehele voorbereiding kijkt ben ik wel tevreden met de progressie die we hebben geboekt, er zit nog veel rek in deze ploeg."

De Graafschap speelt maandag het laatste oefenduel van de voorbereidingscampagne. Dan is het Griekse Atromitos FC de tegenstander. Daarna staat de start van de competitie voor de deur. Op zondag zeven augustus is PEC Zwolle om 12.15 uur de tegenstander.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

Roda JC|De Graafschap|

Meest gelezen

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Jasper Hazelaar | 3 aug 2022 09:18

Auto te water in Doetinchem

Tim Rondeel | 5 aug 2022 09:33

Helikopters vliegen laag boven de Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 aug 2022 20:37

Lees ook

REGIO8 blikt in gesprek met De Graafschap-voorzitter Martin Mos vanuit zijn stamkroeg in Beek terug ...

Susebeek weg als trainer bij De Graafschap

Edwin Susebeek, voormalig keeperstrainer van het eerste elftal, stopt na 26 jaar als keeperstrainer ...

De Graafschap speelt opnieuw gelijk: weer 0-0

De Graafschap heeft vrijdagavond voor de derde keer in 2022 met 0-0 gelijkgespeeld. Op een - voor he...

Hendriks start in de basis tegen TOP Oss

Sam Hendriks staat vrijdagavond in de basis bij De Graafschap. De constructie in zijn huurcontract m...

Supporters De Graafschap maken statement

Supporters van De Graafschap zijn vrijdagavond de tribunes opgegaan van stadion De Vijverberg tijden...

De Graafschap sleept er na rust gelijkspel uit

De Graafschap is maandagavond met een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven gestart aan de play-offs om ...