Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wint oefenduel tegen Roda JC

De Graafschap heeft het besloten oefenduel tegen Roda JC in Delden met 1-0 gewonnen. Camiel Neghli tekende tien minuten na rust voor de enige treffer van de wedstrijd.
Dean van het Laar | 2 augustus 2022 09:15 | Aangepast op 2 augustus 2022 09:15
De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had het in de eerste vijfentwintig minuten lastig tegen de competitiegenoot en mocht van geluk spreken dat het in de openingsfase niet tegen een achterstand aankeek. Een schot van Xian Emmers werd door keeper Hidde Jurjus uit de bovenhoek getikt en een vrije trap van Bryan Limbombe spatte uiteen op de paal. Na een aantal omzettingen kreeg De Graafschap iets meer grip op het spel van Roda en wist het zonder tegengoals de rust te halen. Daarin werd de tegenvallende Hicham Acheffay vervangen door Basar Önal, die vanaf de eerste seconde in de tweede helft voor dreiging zorgde. De ploeg wist het duel steeds meer naar zijn hand te zetten en dat werd na 52 minuten bekroond met de enige goal van de wedstrijd. Camiel Neghli werd na een splijtende steekpass een-op-een gezet met keeper Rody de Boer van Roda JC. De middenvelder bleef koel, omspeelde de keeper en wist de score zo open te breken.

Weinig weggegeven
In het restant van de wedstrijd had De Graafschap zijn zaakjes op orde en gaf het niet veel weg aan Roda JC. Rio Hillen en Danzell Gravenberch kregen nog goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar hun pogingen verdwenen niet over de doellijn. Zo bleef het bij 1-0 voor De Superboeren. Ondanks de overwinning is Poldervaart niet helemaal tevreden, vooral het eerste halfuur zorgde voor ergernis bij de trainer. "Het eerste halfuur was echt schandalig. Het ontbrak bij ons aan hetgeen waar we continu op hameren, namelijk de intensiteit. Dat mag ons niet nog een keer overkomen. Als je naar de gehele voorbereiding kijkt ben ik wel tevreden met de progressie die we hebben geboekt, er zit nog veel rek in deze ploeg."

De Graafschap speelt maandag het laatste oefenduel van de voorbereidingscampagne. Dan is het Griekse Atromitos FC de tegenstander. Daarna staat de start van de competitie voor de deur. Op zondag zeven augustus is PEC Zwolle om 12.15 uur de tegenstander.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

Roda JC|De Graafschap|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

De Jong wil belangrijk zijn op de ‘10’

Oud-international Siem de Jong wil met doelpunten en assists bijdragen aan een succesvol seizoen bij...

Orion en Bouwman in race voor sportprijs

De genomineerden voor de acht categorieën binnen de Doetinchemse Sportverkiezing zijn maandag beken...

Robbemond ontslagen door De Graafschap

Trainer Reinier Robbemond is door De Graafschap ontslagen naar aanleiding van de tegenvallende resul...

Samenwerking De Graafschap bekrachtigd

De Graafschap heeft het samenwerkingsverband met PSV maandagavond voor het gewonnen duel met Jong PS...

De Graafschap contracteert Siem de Jong

De Graafschap heeft voormalig international Siem de Jong vastgelegd voor het komende seizoen. De mid...

Van de Pavert trots op tijd bij De Graafschap

273 wedstrijden, een kampioenschap, degradatie, corona en het mislopen van promotie naar de eredivis...