Ulft, Netherlands

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Foto: REGIO8
Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de play-offs. Op bezoek in Den Haag moeten de Superboeren winnen, anders is het einde seizoen. Ondanks het redelijk kansloze 2-3 thuisverlies, hebben de Doetinchemmers vertrouwen.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 17 mei 2024 16:07 | Aangepast op 17 mei 2024 16:07
"Want anders hoeven we ook niet af te reizen", aldus Jan Vreman. "Alleen dat volle vertrouwen wil niet zeggen dat je het resultaat gaat halen wat je wil én moet halen." En dat resultaat is hoe dan ook een overwinning. Winnen de Doetinchemmers met één doelpunt verschil dan wordt het verlengen in Den Haag, met elke andere marge betekent een overwinning een ronde verder.

Het vertrouwen is ook aanwezig bij aanvaller Devin Haen. De negentienjarige Zieuwentenaar voelt dat er nog veel te halen valt, ook na de thuiswedstrijd tegen ADO: "We verliezen met één goal en dan zie je dat er nog heel veel te halen valt en dat we een grote stap kunnen maken. En ik denk dat we dat ook gaan doen."

5-3-2 of 3-5-2?
De trainer lijkt in Den Haag met drie centrale verdedigers en twee aanvallende vleugelverdedigers te kiezen voor een andere formatie. Philip Brittijn, Levi Schoppema en Seuntjens beginnen op de bank, ook al wil de oefenmeester dat zelf niet bevestigen: "De jongens hebben de opstelling nog niet gehoord. Het is niet zo dat ze niets weten, maar de wedstrijdbespreking komt dadelijk nog."

'Als een waanzinnige'
De Graafschap bracht ADO dinsdag nauwelijks in de problemen en was zelf heel slordig in balbezit. Het moet anders, weet Vreman, die zijn ploeg niet vanaf de eerste minuut vol op de aanval laat spelen: "Maar als het in de tweede helft nog niet is wat we willen, dan zullen we toch wat anders moeten doen." Een plan B zou de snelheid van Tristan van Gilst kunnen zijn, of de ervaring van Ralf Seuntjens en Mimoun Mahi.

Bewijsdrang
Na een teleurstellend seizoen voor hemzelf is aanvaller Haen in ieder geval klaar om zichzelf te bewijzen. "Het is de bedoeling dat ik er sta en mijn ding laat zien en hopelijk belangrijk kan zijn", aldus de Achterhoekse aanvaller. "Dit zijn de mooiste wedstrijden van de competitie, hier gaat het er om en dan wil je het graag doen."

Vermoedelijke opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, Hillen, A. Büttner; Kaak, Önal, Warmerdam; Haen, Flakus Bosilj.

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

De Graafschap verhuurt Raterink aan Duitse landskampioen

De Graafschap verhuurt aankomend seizoen Othniël Raterink aan de kersverse Duitse landskampioen Baye...

Ralf Seuntjens blijft nog een jaar bij De Graafschap

De Graafschap en aanvaller Ralf Seuntjens verlengen de samenwerking met één jaar. De 35-jarige aanva...

De Graafschap legt verdediger Hardeman langer vast

De Graafschap-verdediger Joran Hardeman heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2026. De Doeti...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...

Doelman Bakker tekent in Den Bosch na vertrek bij De Graafschap

De Graafschap-doelman Mees Bakker stapt deze zomer over naar competitiegenoot FC Den Bosch. Het cont...

Lion Kaak vier jaar langer bij De Graafschap: 'Ik wil hier hoofdtrainer worden'

Lion Kaak gaat zijn carrière als actief voetballer hoogstwaarschijnlijk afsluiten bij jeugdliefde De...