Ulft, Netherlands

De Graafschap wil De Kist eren tegen Ajax

De Graafschap treft vrijdagavond, op een door de coronamaatregelen lege Vijverberg, nummer vijf Jong Ajax. De Superboeren hopen in de week van het overlijden van Simon Kistemaker met een overwinning eer te bewijzen aan de legendarische trainer.
Tim Rondeel | 30 december 2021 12:30 | Aangepast op 30 december 2021 12:30
"In deze tijd van social media komt zoveel voorbij, dus je kan het ook zeker niet missen", aldus aanvoerder Ted van de Pavert over het overlijden van de trainer. "Daar heb je het met elkaar over en voor de rest gaan we ons best doen deze wedstrijd en het zou extra mooi zijn als het deze wedstrijd ook lukt voor Simon Kistemaker." Ook trainer Reinier Robbemond merkt dat het overlijden leeft: "Het is ook mooi hoe de club en de supporters daar mee omgaan." Voorafgaand aan de wedstrijd zonder publiek wordt een minuut stilte in acht genomen. Ook treedt de ploeg van Robbemond aan met een rouwband.

De Graafschap hoopt Kistemaker ook op het veld te eren, met een overwinning op Jong Ajax. Welke groeibriljanten aan de start staan, is voor Robbemond en Van de Pavert afwachten. "Het is een ploeg met veel jongens die heel goed kunnen voetballen", blikt de aanvoerder vooruit. "Aan ons is het de taak om dat zo moeilijk mogelijk te maken." Volgens Robbemond liggen er genoeg kansen om het makkelijk scorende Jong Ajax, dat tot nu toe twaalf goals meer maakte dan De Graafschap, af te remmen: "We moeten aan de bal zelf gewoon goed zijn om Jong Ajax in de problemen te brengen, want ze hebben ook genoeg zwakheden waar wij van kunnen profiteren."

Blij met de wissels
Robbemond lijkt Jeffry Fortes vrijdagavond een basisplek te gunnen op het middenveld, dit gaat vermoedelijk ten koste van Rick Dekker. Vleugelaanvaller Giovanni Korte, die in de 0-4 overwinning bij FC Dordrecht nog afwezig was door een blessure, is weer fit. Zijn terugkeer in de basis betekent dat Philip Brittijn weer plaats moet nemen op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Fortes, Lieftink, Schuurman; Acheffay, Konings, Korte.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Kistemaker|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...