Ulft, Netherlands

De Graafschap voor laatste keer dit seizoen op bezoek bij Jong-ploeg

Na een korte onderbreking vanwege de interlandperiode hervat De Graafschap vrijdagavond de competitie op bezoek bij Jong FC Utrecht. De Doetinchemmers kunnen zichzelf op bezoek bij de nummer zestien een goede dienst bewijzen in de strijd om een plekje in de subtop, én in het gevecht om de tweede periode.
Tim Rondeel | 23 november 2023 16:29 | Aangepast op 23 november 2023 16:29
De jonge Domstedelingen wisten dit seizoen in eigen huis te al winnen van FC Groningen, Roda JC en SC Cambuur, trainer Jan Vreman is op zijn hoede: "We zijn dus gewaarschuwd en we gaan het morgen zien." De Graafschap heeft zich meermaals verslikt op bezoek bij Jong-ploegen, vooral op de maandagavond bleek het vaak een lastig karwei. Dat ze nu op vrijdagavond naar Sportpark Zoudenbalch mogen maakt volgens Vreman niet veel verschil: "Bij Utrecht valt dat nog mee, daar zit minder verschil in dan bij de andere Jong-teams. Ze hebben een redelijk vaste samenstelling."

Een van de stabiele factoren dit jaar bij de Superboeren is Xandro Schenk. De verdediger miste dit seizoen nog minuut bij De Graafschap en lijkt goed in vorm te zijn "Ik hoef niet over mezelf te oordelen gelukkig, maar ik denk dat het niet slecht gaat", aldus de centrale verdediger, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Doetinchem. "Vorig jaar heb ik natuurlijk heel weinig gespeeld, dus het is lekker dat je nu veel speelt en geen minuut mist."

'Het staat vrij goed'
De ervaren verdediging is volgens de dertigjarige Schenk een belangrijke reden voor de goede resultaten van de Doetinchemmers: "Het staat vrij goed en vooral de laatste weken krijgen we weinig goals tegen (twee goals in de laatste vijf duels red.). In het begin was het nog even zoeken en dat is niet zo raar. We ontwikkelen ons überhaupt zowel aanvallend als verdedigend goed, en dat is heel positief."

Periode (nog) geen onderwerp
Met een overwinning doet De Graafschap ook goede zaken in de tweede periode, waarin het nu een tweede plek heeft, maar dat speelt nog niet in de kleedkamer. "Het is cliché natuurlijk, maar we bekijken het gewoon wedstrijd voor wedstrijd", aldus Schenk. "Ik heb het ook nog niet horen vallen, maar als je er over een paar wedstrijden nog goed voorstaat, moet je er vol voor gaan."

Warmerdam geschorst
Vreman begint bijna met dezelfde elf spelers als in de winstpartij bij Telstar. Alleen Donny Warmerdam ontbreekt vanwege een schorsing, Lion Kaak lijkt de meest logische vervanger. "Alles dat aanwezig kan zijn ten opzichte van de vorige keer hebben we", schetst Vreman. "Dus we kunnen."

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Lammers, A. Büttner; Kaak, Brittijn, Colyn; Önal, Flakus Bosilj, G. Büttner.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...

Matig De Graafschap wint wel van FC Den Bosch

Na twee nederlagen tegen Brabantse ploegen heeft De Graafschap vrijdagavond op De Vijverberg gewonne...

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van traine...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...