Ulft, Netherlands

De Graafschap spreekt over toekomst trainer

De toekomst van trainer Reinier Robbemond is dinsdagavond onderdeel van gesprek bij de reguliere vergadering van de raad van commissarissen van De Graafschap. De oefenmeester moet vrezen voor zijn baan na een slechte reeks resultaten van de Doetinchemse voetbalclub.
Jasper Hazelaar | 18 maart 2022 15:34 | Aangepast op 18 maart 2022 15:34
"Ik ervaar geen crisissfeer, maar je merkt wel dat er wat aan de hand is", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp over de situatie binnen de club. "Wij zijn niet blind en niet doof. Ook mijn WhatsApp en social media lopen vol, maar je moet wel de rust bewaren." Dinsdagavond overlegt het dagelijks bestuur met de raad van commisarissen in een regulier overleg. De algemeen directeur wil niet vooruitlopen op een eventueel ontslag van Robbemond: "En daar wil ik ook niet over speculeren." De trainer zelf gelooft nog in een ommekeer.

Voorzitter Martin Mos gooide maandagavond al olie op het vuur door een kritische tweet te plaatsen over het spel van De Graafschap. Daarmee lijkt het lot van Robbemond vast te liggen, hoewel algemeen directeur Ostendorp dat niet zo ziet: "Martin stond in het uitvak en hoorde het gemor om zich heen, dat toont ook zijn betrokkenheid. Dan ligt zijn hart misschien net wat dichter op de tong. Maar wat hij schreef, dat het geen fijne wedstrijd was voor De Graafschap, hebben ongeveer driehonderd man in het uitvak gezien."

Doelstelling
De vijftigjarige Robbemond begon afgelopen zomer op De Vijverberg, bij de club waar hij tussen 2004 en 2009 voor voetbalde, met de ambitie om aanvallend spel terug te brengen. Doelstellingen vanuit de club waren attractiever spelen, jeugd inpassen en spelen om de prijzen. Met een negende plaats in de competitie voldoet De Graafschap niet aan het laatste doel. In het begin van de competitie kon Robbemond rekenen op lovende woorden voor de spelopvatting, maar ook daar is de afgelopen weken niks meer van te merken.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Robbemond|

Lees ook

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbeh...