Ulft, Netherlands

De Graafschap positief gemutst naar FC Eindhoven

De Graafschap treft vrijdagavond in Eindhoven met de plaatselijke FC de huidige nummer zes van de competitie. Volgens assistent trainer Richard Roelofsen wacht de Superboeren een zware klus in het Jan Louwers Stadion, aangezien ze de drie laatste wedstrijd niet wisten te winnen van FC Eindhoven, waaronder in de play-offs.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 23 februari 2023 16:54 | Aangepast op 23 februari 2023 16:54
“Je weet gewoon dat het lastige wedstrijden zijn, dat verwacht ik nu ook”, aldus Roelofsen. “Dus we moeten daar gewoon weer aan de bak.” Aanvaller Devin Haen verwacht veel van de Superboeren in het uitduel. Zeker omdat FC Eindhoven niet in de beste vorm steekt, de ploeg verloor de laatste vier wedstrijden op rij. “Ik denk dat wij een goede kans maken”, vult Haen zijn trainer aan. “Als we in balbezit soms maar wat rustiger zijn en onze kansen goed uitspelen, dan denk ik dat wij een hele grote kans maken en gewoon gaan winnen.”

De sfeer op de training is volgens Roelofsen omgeslagen na de 2-0 thuiswinst op Roda JC: “Je kan hele goede wedstrijden spelen, maar als je die verliest, dan doet dat niks met je vertrouwen. De hele week is dat positieve gevoel gebleven, dus dat is een voordeel.” Ook Haen merkt dat er positieve sfeer hangt: “We zitten er met z’n allen goed in en hebben er alle vertrouwen in. Dat doet ook al een hele hoop met het team, ook al is het voetbal nog altijd niet wat we willen.”

Geen Lammers, De Jong en Valencia
Roelofsen kan vrijdagavond geen beroep doen op Jan Lammers, Siem de Jong en Joel Valencia. De jonge Zieuwentenaar Devin Haen, die sinds twee wedstrijden als basisspeler het vertrouwen krijgt van de trainer, start weer in de eerste elf. “Het heeft me wel een boost gegeven natuurlijk want het is voor een spits altijd lekker als die speelt”, geeft het jeugdproduct toe. “En als die scoort natuurlijk ook.”

'Alles aan doen'
Haen hoopt te scoren, zijn laatste doelpunt dateert uit begin januari, toen hij trefzeker was thuis tegen Jong Ajax. Toch ziet hij het niet als een obsessie: “Dan ga je alleen maar tegen jezelf voetballen. Ik wil het gewoon zelf heel graag laten zien en daar ga ik alles aan doen.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...