Ulft, Netherlands

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Foto: REGIO8
Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbehoud van het halen van de play-offs. De Veghelaar blijft een jaar langer bij de Doetinchemse voetbalclub.
Jasper Hazelaar | 2 april 2024 15:23 | Aangepast op 2 april 2024 15:23
“We zijn enorm blij dat we Peter binnenboord houden voor het komende seizoen”, aldus Michael Ogubai, directeur algemene zaken bij De Graafschap. “Naast het voetbaltechnische beleid, is Peter ook een ervaren factor die we graag binnen onze directie houden. We zijn blij en tevreden met de manier waarop Peter leiding geeft aan de voetbaltak van de organisatie, waaronder de jeugdopleiding. Daarnaast is de afgelopen seizoenen gebleken dat Peter als persoon ook perfect binnen de organisatie past.”

Bijvelds stapte in de zomer van 2022 over naar De Graafschap, waar hij toen een contract voor twee seizoenen tekende. Vorig jaar kreeg hij ook tijdelijk de financiële en algemene zaken op zijn bordje, toen Melanie Koster en Hans Martijn Ostendorp wegvielen. Inmiddels is de directie met Hans Mol (financieel directeur ad-interim) en Michael Ogubai (directeur algemene zaken) weer compleet.

'Visie met De Graafschap-DNA'
Bijvelds is zelf ook content met de verlenging: "Ik geloof heel erg in de visie die we hebben neergelegd, een visie met een heel hoog De Graafschap-DNA en waarbij de jeugdopleiding heel belangrijk is. De mogelijkheden voor de jeugd vanaf De Bezelhorst worden steeds belangrijker. Ik zie mogelijkheden om daar nog verder in te investeren. Ik geef heel graag leiding aan die visie, omdat ik denk dat deze visie ook terug te zien is in de volle tribunes en dat 24 van de 32 spelers nog mee mogen spelen bij het Onder 21 jaar-elftal.”

Brabantse voetbalwereld
Voor zijn entree in de Achterhoek, was Bijvelds jarenlang actief in de Brabantse voetbalwereld. Vanaf 2014 was hij acht jaar lang directeur bij TOP Oss. Onder zijn leiding haalde TOP in 2019 na een zesde plek in de competitie de halve finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Voor zijn tijd in Oss, werkte Bijvelds nog voor FC Den Bosch.

Lees meer over:

Voetbal|De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...