Ulft, Netherlands

 

Anis Yadir schiet De Graafschap in slotseconde naar overwinning

De Graafschap heeft vrijdagavond drie punten overgehouden aan het duel tegen Jong PSV. Het kwam twee keer terug van een achterstand, en wist via Anis Yadir uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken: 3-2.
Dean van het Laar | 11 november 2022 22:13 | Aangepast op 11 november 2022 22:13
De Graafschap trad aan zonder Alexander Büttner en Siem de Jong, die vanwege een schorsing en een lichte blessure niet bij de selectie zaten. Roland Baas en Mees Kaandorp mochten het vanaf de aftrap laten zien en zagen dat, de dan al ingevallen, Jesse Schuurman een verschrikkelijke blunder beging. Zijn terugspeelbal op Hidde Jurjus werd onderschept door Jong PSV-spits Fodé Fofana. De spits pikte de bal op en rondde 1-op-1 koelbloedig af: 0-1.

De reactie van De Graafschap liet niet lang op zich wachten, want nog geen drie minuten later scoorde Basar Önal de gelijkmaker. De linksbuiten kopte raak uit een voorzet van Camiel Neghli: 1-1. De eerste helft ging daarna als een nachtkaars uit, waardoor beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

Fris uit de kleedkamer
De Graafschap begon met nieuwe energie aan de tweede helft en zette de Brabanders fel onder druk. Dat leidde tot kansjes voor Önal en Brittijn. Tegelijkertijd werd ook Jong PSV gevaarlijk via Jeremy Antonisse die Hidde Jurjus op z’n pad aantrof. Zo sijpelde het duel door, en leek De Graafschap de meeste aanspraak te maken op de tweede treffer, maar zoals vaker dit seizoen viel die aan de andere kant. Savio ontdeed zich van Baas en schoof de bal in de verre hoek achter Jurjus: 1-2.

In de achtervolging
Zo moest De Graafschap in de achtervolging, en wist het uiteindelijk de defensie van Jong PSV nog een keer te breken. Het was wederom Basar Önal die raak schoot, na een mooie steekpass van Rio Hillen: 2-2. In de daaropvolgende minuten gooide De Graafschap nog alles in de strijd voor de overwinning en bracht het onder andere Anis Yadir. De aanvallende middenvelder, die bij zijn debuut tegen Rijnsburgse Boys meteen wist te scoren, bracht veel energie en zag dat uiteindelijk beloond worden.

Want in de allerlaatste minuut pikte hij een lange bal op en dribbelde hij recht op keeper Schiks af. Die wist hij koelbloedig te omspelen, waarna hij vanuit een lastige hoek de bal tegen het net wist te werken 3-2. Direct daarna floot de scheidsrechter ook af, waardoor De Graafschap de drie punten in huis houdt.

De Graafschap neemt het volgende week op in Brabant tegen Helmond Sport.

Foto: De Graafschap Media

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Bijvelds werkt aan selectie De Graafschap

De Graafschap hoopt jeugdtrainer en TOP Oss-middenvelder Lion Kaak op korte termijn vast te leggen a...

Konings tekent contract bij FC Den Bosch

Joey Konings heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij De Graafschap. De 24-jarige aanvalle...

Robbemond houdt vertrouwen in ommekeer

Trainer Reinier Robbemond gaat niet uit van een vertrek bij De Graafschap. Na vier wedstrijden zonde...

De Graafschap legt Büttner drie jaar vast

Alexander Büttner speelt komend seizoen voor De Graafschap. De 33-jarige linksback tekent een contr...

Actie De Graafschap-supporters bij stadion

Enkele tientallen supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond voorafgaand aan het duel met FC D...

Verbeek keert terug naar FC Den Bosch

Danny Verbeek verlaat De Graafschap om terug te keren bij zijn oude club FC Den Bosch. De geboren Bo...