Ulft, Netherlands

 

Rensink stopt met 112Achterhoek-Nieuws

Na bijna achttien jaar stopt het bekende platform 112Achterhoek-Nieuws. Vanwege gezondheidsproblemen heeft Wijnand Rensink besloten om zijn werkzaamheden vanaf september stil te leggen.
Davie Klein Gunnewiek | 29 juli 2022 09:35 | Aangepast op 29 juli 2022 09:35
“Ik heb deze beslissing niet van vandaag op morgen genomen”, zegt Rensink. “Ik loop er al een jaar mee rond en moest een keer de knoop doorhakken. Het is een moeilijke beslissing die ik in overleg met mijn vrouw en kinderen, die ook meehelpen aan de website, heb genomen.” 112Achterhoek-Nieuws werd ooit opgestart vanuit een hobby van Rensink om te laten zien wat de hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance betekenen in geval van nood. “Ik wilde de waardering en liefdadigheid van de hulpdiensten in beeld brengen. Daar is het mee begonnen. Ik heb ooit zelf een zolderbrand gehad. Als je ziet hoe brandweermensen met je omgaan als het je overkomt, dan kun je daar alleen maar waardering voor uitspreken", aldus Rensink.

Rensink reed door de hele Achterhoek om verslag te doen en heeft in al die jaren een hoop meegemaakt. “Ik heb leuke dingen meegemaakt, maar ook minder leuke dingen”, vertelt Rensink. Zo herinnert hij zich nog een dodelijk ongeval in de Slangenburg bij Doetinchem. “De auto van een Amerikaan botste tegen een boom en vloog in brand. Het slachtoffer overleed ter plekke.” De Varssevelder bouwde de afgelopen jaren een bijzondere band op met politieagenten, brandweermensen en andere hulpverleners. “In het begin werd ik nog wel eens op een vervelende manier aangekeken, maar op een gegeven moment hebben ze in de gaten hoe je werkt en dat je het met respect doet”, aldus Rensink.

'De foto komt later'
Het werk werd er de afgelopen jaren niet leuker op voor Rensink. “Zo is de mobiele telefoon opgekomen en zijn ook veel jeugdigen met dit werk begonnen”, zegt Rensink. “Ook word je wel eens beschuldigd van dingen die je niet hebt gedaan. Zo stond er ooit twintig minuten na een dodelijk ongeval in Neede een foto in de media van een autowrak. De familie was nog niet eens in kennis gesteld. Er werd toen gesuggereerd dat het om mijn website ging en er werd naar mij gewezen”, aldus Rensink. De mensen van zijn website werken volgens een bepaald protocol. “De regel is bij ons dat je eerst gaat helpen op de plek van het ongeval als de hulpdiensten er nog niet zijn. De foto komt later”, zegt Rensink.

Hoop op goede opvolger
Eind september hoopt Rensink een goede opvolger te hebben gevonden die zijn werk wil voorzetten. “Ik werd dinsdagochtend al behoorlijk plat gebeld door mensen die interesse hebben”, zegt Rensink. “Er zit wel een prijskaartje aan en de website is nog steeds groeiende, maar het is wel de bedoeling dat de site door blijft gaan.” Rensink blijft op vrijwillige basis samenwerken met REGIO8.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

112Achterhoek|

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Snelweg A18 bij Doetinchem afgesloten door brand

Redactie REGIO8 | 30 mei 2023 22:26

Lees ook

Keukenbrand in horecazaak nabij Braamt

In een horecagelegenheid in het buitengebied van Braamt is woensdag brand uitgebroken. De brandweer ...

Brand in container bij sporthal in Gaanderen

In een kledingcontainer bij sporthal De Pol in Gaanderen is donderdagavond brand ontstaan. Brandweer...

Botsing op drukke kruising in Doetinchem

Twee automobilisten zijn maandagmiddag op elkaar gebotst op een drukke kruising in Doetinchem. Een v...

Doorzoeking bij uitzendbureau in 's-Heerenberg

De opsporingsdienst van de Arbeidsinspectie heeft woensdag verschillende locaties van uitzendbureau ...

Man laat zijn geslachtsdeel zien in Zelhem

De politie zoekt een man die uit het niets zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan in ieder geval tw...

Geen gewonden bij aanrijding in Aalten

Twee auto’s zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst in Aalten. Bij het ongeval raakte niemand gewond.